Seznam.cz spustí behaviorální cílení

pondělí, 17. června 2013, 06:50 Internet & Mobil MediaGuru

Do konce června chce nejsilnější hráč v tuzemské internetové reklamě přijít s prodejem reklamy na základě behaviorálního cílení.

Ještě do konce června chce Seznam.cz spustit ostrý prodej reklamy na základě behaviorálního cílení, řekl MediaGuru.cz manažer reklamy Martin Picek. Behaviorální cílení umožňuje inzerentům umísťovat display reklamu na základě zájmů uživatelů. Zadavatelé platí za počet zobrazení.

Seznam.cz v těchto dnech finalizuje testování, na základě kterého v posledních měsících systém cílené reklamy upravoval. „V současnosti běží poslední fáze testování. Ambicí je behaviorální cílení naostro spustit do konce června,“ přiblížil Martin Picek.

Behaviorálním cílením tak Seznam.cz rozšiřuje škálu prodeje display reklamy. Možnost prodávat cílové publikum staví vedle možnosti prodeje na umístění a podle afinity. Klienti, kteří budou chtít využívat behaviorálního cílení, si stejně jako v případě jiného cílení (sekce, regiony) připlatí 30 %. Seznam.cz má v tuto chvíli nadefinovaných 24 oblastí zájmů, jejich počet ale bude dále zvyšovat.

Už v tuto chvíli představuje podíl behaviorální reklamy v display kampaních Seznamu cca  5-6 %. Jde o kampaně, které probíhaly v rámci testů a ve kterých chtějí klienti pokračovat i nadále. Seznam.cz odhaduje, že do konce roku by mohl pomocí behaviorálního cílení prodávat přes jednu desetinu display kampaní.

-mav-