Seznam.cz vstoupil na Pinterest, chce 50 followerů

středa, 05. června 2013, 13:10 Internet & Mobil MediaGuru

Tuzemská internetová jednička se rozhodla využít ke komunikaci i sociální síť Pinterest.

Největší internetový portál Seznam. cz se rozhodl vstoupit na sociální síť Pinterest. Aktivně se této síti začal věnovat před třemi týdny, uvedl na konferenci Firmy v sociálních sítích Marek Dobrý ze společnosti Seznam.cz. Do konce letošního roku chce Seznam získat cca 50 followerů, aktuálně jich má necelých třicet.

„Pinterest je hezká sociální síť, která si ale zatím v ČR nezískala příliš mnoho fanoušků. Ve světě je ale populární a funguje už jako silný marketingový nástroj. Rozhodli jsme se, že Pinterest zařadíme do portfolia sociálních sítí, které využíváme ke komunikaci s veřejností, a to i přes to, že zatím neznáme přesná čísla o počtu českých uživatelů, na které budeme cílit, ani o tom, zdali se Pinterest stane v ČR významnou a respektovanou sociální sítí, jako se jí stal v poslední době Twitter,“ uvádí k důvodům Marek Dobrý.

Seznam.cz věří, že do dvou let by se Pinterest mohla stát populární sociální sítí i v Česku. Podle Marka Dobrého firma nechtěla o pozici v této síti přijít, proto se rozhodla o aktivní přítomnost.

Seznam.cz využívá Pinterest především k prezentování infografiky. Informace vkládá několikrát do týdne.

Pinterest je především obrázková sociální síť, v USA je patnáctou největší webovou stránkou. Celosvětově se v letošním prvním čtvrtletí pohyboval počet uživatelů na hranici 25 milionů.

-mav-