Soukup se ujímá řízení TV Barrandov, střídá Bradáče

úterý, 04. června 2013, 07:14 TV MediaGuru

Jaromír Soukup jde do čela představenstva firem Empresa Media a Barrandov Televizní studio.

Po dokončení převodu akcií společnosti Barrandov Televizní studio do vlastnictví Empresa Media dochází ke změnám ve vedení společností, které jsou spojeny s podnikatelem Jaromírem Soukupem.

Majitel mediální agentury Médea Jaromír Soukup se nově stává předsedou představenstva Empresa Media, vydávající mj. týdeníky Týden, Instinkt a Sedmička. Zároveň se stává předsedou představenstva společnosti Barrandov Televizní studio, která drží licenci na vysílání TV Barrandov.

Na postech předsedy představenstva Jaromír Soukup střídá Marcelu Hrdou, která bude nadále působit jako výkonná ředitelka TV Barrandov. Z titulu funkce předsedy představenstva se Jaromír Soukup také ujal řízení televize Barrandov, uvedla výkonná ředitelka Empresa Media Kateřina Jelínková. Stávající generální ředitel TV Barrandov Roman Bradáč bude zastávat pozici technického ředitele televize.

Vydavatelství podepsalo smlouvu o převodu cenných papírů v prosinci 2012, do vlastnictví Empresa Media přešly v minulých dnech. Barrandov Televizní Studio požádal Radu pro televizní a rozhlasové vysílání o udělení nové licence, čemuž rada vyhověla.

-mav-