Metropol zůstane regionální, hlavní změny budou od září

čtvrtek, 18. července 2013, 08:28 TV MediaGuru

Regionální televize Metropol TV přijde s hlavními změnami na podzim.

Společnost MF TV, která drží licenci k vysílání regionální televize Metropol, připravuje hlavní změny ve vysílání od letošního září. V rozhovoru pro MediaGuru.cz to řekl generální ředitel Mladé fronty David Hurta. Zároveň zdůraznil, že Metropol TV zůstane regionální televizí.

Od září se tak ve vysílání TV Metropol objeví nové pořady a dojde ke změně programového schématu. Cílem nového provozovatele metropolitní televize je propojovat obsah a prodej reklamy s tituly vydavatelství Mladá fronta, a to zejména s divizí Časopisy a s ekonomickou divizí Euro E15.

MF TV přitom neuvažuje o tom, že by Metropol TV přešla do celoplošného vysílání. „Naší ambicí je profilovat Metropol jako regionální pražskou a středočeskou televizi,“ přiblížil David Hurta. Zároveň naznačil, že televize pravděpodobně přejde do třetího multiplexu, aby zvýšila sledovanost. Aktuálně vysílá v regionálním multiplexu 4.

Od poloviny června vysílá Metropol TV z nového studia, které je umístěno v budově Mladé fronty v Praze-Modřanech. Od začátku června představila televize i nové logo.

Celý rozhovor s generálním ředitelem Mladé fronty přineseme v nejbližších dnech.

-mav-