Petr Šimůnek získal podíl v magazínu Forbes

středa, 31. července 2013, 06:09 Tisk MediaGuru

Šéfredaktor Petr Šimůnek se stal podílníkem v časopisu Forbes. Podíl je nižší než 10 %.

Šéfredaktor české verze magazínu Forbes, Petr Šimůnek, se stal minoritním akcionářem společnosti MediaRey SE (přejmenovaná Business Consulting & Media), která časopis v Česku vydává. Podíl je nižší než 10 procent, s opcí na další akcie v závislosti na výsledcích společnosti, informoval MediaGuru.cz Petr Šimůnek.

Majoritními akcionáři společnosti zůstávají Erik Conrad a Peter Barecz, kteří vydávají Forbes též na Slovensku a v Maďarsku. Do Česka Forbes přivedli v roce 2011 poté, co ho rok vydávali na Slovensku. Jediným akcionářem MediaRey SE je společnost Business Consulting & Media.

Šimůnek pracuje pro český Forbes od samého začátku. Prodeje časopisu od jeho uvedení na trh v roce 2011 rostou, pohybují se nyní mezi 12-15 tisíci výtisků.  Roste také počet předplatitelů, který překročil hranici pěti tisíc.

Letos byl magazín oceněn Unií vydavatelů jako Časopis roku v kategorii Launch roku. Forbes má velkou fanouškovskou základnu na Facebooku – přes 20 tisíc. Forbes zveřejnil letos poprvé oficiální žebříček 25 nejbohatších a nejúspěšnějších lidí Česka.

Pro letošní rok připravuje časopis několik mimořádných edic. MediaRey také získalo doménu forbes.cz a začalo pracovat na webové a elektronické přítomnosti značky Forbes na českém trhu.

-mav-