Facebook nabízí zdarma obrázky z Shutterstock

úterý, 27. srpna 2013, 11:29 Internet & Mobil MediaGuru

Facebook přichází s novinkami pro inzerenty, cílí především na malé a střední podniky.

Facebook oznámil produktové novinky pro inzerenty. Sám je označuje jako noviny pro malé a střední podniky, ale těžit z nich mohou samozřejmě i větší firmy.

Přístup zdarma k obrázkům z databáze Shutterstock

Facebook díky dohodám s databází fotografií Shutterstock a díky využití možností jejího API přidá nabídku fotografií přímo do nástroje na tvorbu reklam. Tyto fotografie budou k využití v rámci reklamních formátů Facebook zdarma. S největší pravděpodobností ale nepůjde o fotografie do příspěvků, pouze o obrázky v rámci reklamních formátů.

Varianty reklam jednodušeji

S proměnou nástroje na tvorbu reklam souvisí i novinka, která umožní rychleji vytvářet varianty reklam z více obrázků. K tomu je možné využít výše zmíněné fotografie ze Shutterstocku, starší reklamy, fotky na stránce nebo samozřejmě vložení nových fotografií. Zákazníkům tak Facebook usnadní tvorbu variant reklam pro testování jejich efektivity.

Vylepšení aplikace Pages Manager

Oblíbená aplikace Pages Manager pro Android a iOS se kromě nezbytných oprav dočká dalších novinek. Většina z nich reaguje na požadavky uživatelů. Správci stránek budou moci v rámci jednoho příspěvku například vložit více fotografií. Bude také možné upravovat přímo z aplikace správcovství stránek, měnit role správců nebo přidávat nové.

Stále platí bezpečnostní doporučení mít na stránce ideálně co nejméně správců s plnými právy. Vyhnete se tak nebezpečí nepřátelského převzetí stránky, kdy útočník získá nejčastěji pomocí sociálního inženýrství přístup k uživatelskému účtu některého ze správců, zruší správcovství ostatních a převede ho na třetí osoby.

Ondřej Peterka, Digital Strategist, FleishmanHillard