Jaromír Skopalík odchází z vedení Bauer Media

pondělí, 19. srpna 2013, 16:59 Lidé, Tisk MediaGuru

Po dvanácti letech odchází ze společnosti Bauer Media Jaromír Skopalík, vedení přebírá Alena Černá.

Jednatel skupiny Bauer Media v České republice Jaromír Skopalík odstupuje po vzájemné dohodě ze svých pozic a opouští společnost. Vedení skupiny přebírá Alena Černá, dosavadní výkonná ředitelka společnosti. Informaci dnes potvrdilo vydavatelství Bauer Media.

„Bauer Media Group děkuje panu Jaromírovi Skopalíkovi za 12letou spolupráci, během které aktivity skupiny na českém trhu masivně narostly," uvedla společnost v tiskové zprávě.

Jaromír Skopalík sice fakticky zůstává na postu ředitele Bauer Media do 28.2. 2014, provozně však jeho kompetence přebírá od dnešního dne Alena Černá.

Jednatelem Bauer Media (dříve Europressu) byl Jaromír Skopalík od roku 2001. První profesní zkušenosti získal ve funkci výkonného ředitele jedné z divizí časopisů o cestování Etrac (European Travel Corporation). V letech 1993–1994 pracoval jako vedoucí marketingu a prodeje v Bertelsmann Media CZ. Od roku 1995 pracoval na pozici jednatele odborného nakladatelství Dr. Josefa Raabe.

Výkonnou ředitelkou Bauer Media je Alena Černá od 1. září 2012. Před tím vedla čtyři roky vydavatelství Astrosat. Dříve pracovala také ve společnostech Sanoma nebo Ringier. Po akvizici Stratosféry byla jmenována výkonnou ředitelkou společnosti (dnes Bauer Media Praha).

Bauer Media se pod vedením Jaromíra Skopalíka postupně vypracovala na pozici největšího tuzemského magazínového vydavatelství. Po Ringier Axel Springer CZ je vydavatelským subjektem s druhým nejvyšším ziskem na tuzemském trhu. Jaromír Skopalík stál u všech významných milníků firmy v poslední dekádě, mj. rozšíření portfolia časopisů i do segmentu titulů s převládajícími inzertními tržbami, vybudování vlastní budovy vydavatelství v Moulíkově ulici či dovršení akvizice vydavatelství Stratosféra a Hearst-Stratosféra.

-mav-