Podzim na Primě: Vyvolení, Talent, QI, Křižovatky života, Vaří celé Česko

čtvrtek, 01. srpna 2013, 15:22 TV MediaGuru

Do podzimního schématu investuje Prima nejvíce ve své historii.

Podzimní programové schéma hlavního kanálu Primy doznalo oproti původnímu schématu značné změny: televize se snaží omladit své diváky, naznačují nové podzimní pořady. Opírat se chce zejména o zábavné show typu reality, osvědčené pořady a seriál Cesty domů. Prima se chce na podzim rovněž vracet k „legendám“. Nový koncept má podtrhovat i návrat ke značce Prima a opuštění Prima family. Některé z podzimních pořadů se na obrazovce objeví už 12. srpna.

Do letošního podzimního schématu investuje společnost FTV Prima nejvíce peněz ve své historii, uvedl na tiskové konferenci k podzimnímu schématu generální ředitel Martin Konrád. „Jsem rád, že se podařilo přesvědčit majitele o tom, že musíme peníze z reklamy vrátit znovu do programu,“ řekl. Narážel tak na situaci, že Prima se v letošním pololetí stala v důsledku situace na televizním trhu nejsilnějším hráčem na trhu s TV reklamou.

Koncept podzimního schématu se nese ve znamení návratu k legendám. Tu má představovat návrat k reality show Vyvolení, ve které se opět objeví moderátorka Tereza Pergnerová.

Vyvolení se v prime-timu objeví hned třikrát týdně v pracovních dnech a mj. se postaví konkurenčnímu seriálu Ordinace v růžové zahradě. Každý den pak bude show vysílána na Prima Love.

Dalším novým podzimním pořadem je show Leoše Mareše QI z britského formátu Quite Interresting. Právě tvář Leoše Mareše má být důležitou součástí konceptu „nové Primy“, jak podzimní etapu nazývá programový ředitel Petr Vladyka.

Očekávaný nový pořad Zdeňka Pohlreicha ponese název Vaří celé Česko. Má jít o novou show, která se bude vysílat živě s účastí hostů (celebrit), kteří ukáží své kuchařské umění.

Prima také přijde se zcela novým formátem – Křižovatky života. Mají jít o skutečné příběhy ze života. „Jde o unikátní formát. Nabízí příběhy skutečných lidí a věcí, se kterými se může potkat každý z nás. Každý díl pořadu má nějaké řešení, které naznačí krok ke světlejší budoucnosti,“ představil Petr Vladyka. Vysílány budou vždy v úterý a ve čtvrtek v pozdějším prime-time.

Pilířem vysílání Primy je seriál Cesty domů. Ten odstartuje 19. srpna v obvyklém čase. Vysílací dny v pondělí a ve středu si ponechá i pro letošní podzim.

Novinkou je přesun společenského magazínu Top Star magazín ze středy do pondělního večerního vysílání (od 21:45). Pořad bude mít také novou moderátorku – Ivu Kubelkovou.

Významnou investicí Primy do podzimního vysílání je také nový zpravodajský odpolední blok. Odpolední zprávy budou vysílány od 17:40 každý všední den. Nemá kopírovat večerní zprávy, ale přinášet odlehčenější a zábavná témata. Odpolední zprávy budou moderovat Monika Leová a Tomáš Drahoňovský.

Změnou je také přesun pořadu Partička na Prima Cool. Vysílán zde bude v obvyklém čase.

Programové schéma Primy, podzim 2013

Programové schéma Primy, podzim 2013 (so / ne)

Hlavní pořady Primy pro podzim 2013

Vyvolení

QI

Vaří celé Česko

Česko Slovensko má talent

Křižovatky života

odpolední zprávy

Cesty domů

Top Star magazín

Show Jana Krause

-mav-