Marie Claire spolupracuje mj. s Wolfovou, vrací se Kimák

pondělí, 16. září 2013, 14:43 Lidé, Tisk MediaGuru

Na první obálce Marie Claire, která vyjde v Burdě, bude Simona Krainová.

Vydavatelství Burda Praha přebírá od Sanomy měsíčník Marie Claire, který se poprvé v režii Burdy představí s listopadovým vydáním. Burda letos v létě totiž získala licenci od francouzské společnosti Marie Claire Group na vydávání tohoto luxusního magazínu, který na českém trhu zahájil před pěti lety.

Portfolio Burdy se tak rozšiřuje o další lifestylový magazín. Podle jednatelky vydavatelství Burda Praha a Burda Media Petry Fundové je Burda v současnosti nejsilnějším tuzemským vydavatelstvím v segmentu lifestylových magazínů pro ženy. Marie Claire doplňuje v tomto segmentu měsíčníky Elle, InStyle a Marianne.

„Chceme, aby se Marie Claire pod naším vedením vrátila ke kořenům,“ představila Petra Fundová obchodním partnerům záměry nového vydavatele. V čele redakce bude nadále Lenka Fabiánová. Avizovaný návrat ke kořenům má spočívat i v posílení publicistiky, a proto Marie Claire oslovila k externí spolupraci Pavlinu Wolfovou a další znamé autory jako Renatu Kalenskou, Magdalenu Sodomkovou, nebo renomovaného fotografa Jana Šibíka. Módu pak Marie Claire svěří další významné osobnosti: módním ředitelem se stane Jano Kimák, který několik let zastával post módního ředitele magazínu Elle (tehdy v portfoliu Hachette Filipacchi 2000). Vrací se tak po čtyřech letech.

První vydání Marie Claire v režii Burdy půjde do prodeje se Simonou Krainovou na titulní straně. „Chceme nabízet více lifestylu, více publicistiky, více lokálního obsahu,“ přiblížila Petra Fundová nový koncept Marie Claire. Jeho cílem je vytáhnout Marie Claire prodejně a k časopisu přilákat i mužské čtenáře. Loňský průměrný prodaný náklad představoval 20 tisíc výtisků.

Burda chce také propojit prodej inzerce v Marie Claire s dalšími lifestylovými ženskými tituly, které vydává. Inzerentům proto nabízí možnost inzertních balíčků složených jak ze všech ženských lifestylových titulů (Marie Claire, Marianne, Elle, InStyle), nebo variace Marie Claire jen s InStylem nebo Marie Claire s tituly Elle a Marianne.

Podle inzertního ředitele Burdy Lukáše Poláka jsou všechny čtyři tituly specifické a jasně odlišené. Zatímco InStyle je na pomyslné věkové mapě nejmladším z uvedené čtveřice titulů (převaha čtenářů kolem cca 32 let) a Marianne „nejstarším“ (kolem cca 40 let), Marie Claire cílí na čtenářky okolo 35 let.

Souhrnná čtenost všech čtyř uvedených měsíčníků představuje podle dat Media projektu za první pololetí 2013 více než 340 tis. čtenářů.

-mav-