Petr Šabata končí v HN, z Economie odejde sto lidí

středa, 25. září 2013, 16:25 Tisk MediaGuru

Economia projde transformací, z firmy odejde až stovka zaměstnanců.

Economii opustí šéfredaktor Hospodářských novin Petr Šabata a další manažeři. Informovala o tom Economia po skončení zasedání představenstva. Představenstvo společnosti k dnešnímu dni odvolalo Tomáše Holana z funkce obchodního ředitele společnosti a Petra Lövenhöfera z funkce ředitele pro byznys segment. Řízením obchodního úseku Economie byla dočasně pověřena Zuzana Tylčerová, která zároveň působí jako ředitelka inzerce Economia.

Představenstvo schválilo projekt transformace, jehož součástí je nová organizační struktura vydavatelství Economia a Centrum Holdings, přeskupení portfolia vydávaných titulů a také výrazné snížení počtu pracovníků v obou společnostech. V rámci plánu snížení počtu zaměstnanců opustí v období od října do konce letošního roku obě Economii a Centrum Holdings téměř 100 pracovníků, a to jak v administrativních útvarech, tak v redakční části, uvedla dále Economia.

Redakci deníku Hospodářské noviny povede do jmenování nového šéfredaktora ředitel redakcí vydavatelství Economia Vladimír Piskáček.

Budoucí organizační struktura obou vydavatelských společností má být založena na „maximálním propojení tvorby obsahu všech vydávaných titulů a využití synergií plynoucích z nově vybudovaného integrovaného newsroomu. Druhým klíčovým principem je zřetelné oddělení všech neredakčních vydavatelských funkcí, zejména obchodu, výroby a distribuce, aby byla zaručena redakční nezávislost na obchodních cílech společnosti,“ uvedla Economia.

Jde tak o další změny v Economii. Ta z postu generálního ředitele v průběhu září odvolala André Warneckeho, který se řízení firmy ujal teprve v červnu letošního roku. V minulém týdnu pak do funkce ředitele obsahu jmenovala Vladimíra Piskáčka. V čele firmy je dočasně místopředseda představenstva Kamil Čermák.

-mav-