Stream jde do profi obsahu, mění se i emaily a Lidé.cz

úterý, 24. září 2013, 11:56 Internet & Mobil MediaGuru

Internetová jednička Seznam.cz představila hlavní produktové novinky letošního podzimu.

Čtyři nové produktové novinky si pro letošní podzim nachystala internetová jednička, Seznam.cz. S novinkami bude přicházet od října do Vánoc a týkat se budou nové podoby internetové televize Stream.cz, seznamovací služby Lidé.cz, emailů a nových mobilních aplikací.

Jako první se představí v novém televize Stream.cz. Ta odstartuje v polovině října. Podstatnou novinkou bude opuštění uživatelských videí a nabízení výhradně profesionálního obsahu. „Budeme se soustředit plně na náš profesionální obsah, na jaře vás překvapíme dalšími novými pořady,“ řekl novinářům generální ředitel Pavel Zima. Dodal zároveň, že pořady bude vyrábět redakce Streamu. „Měníme také koncept služby. Už nechceme, aby si lidé museli složitě hledat, jaký pořad si pustit. Jakmile přijdou na Stream.cz, okamžitě se jim spustí vybraná epizoda pořadu a po jejím skončení bude následovat upoutávka na další pořad, reklama a rovnou se spustí další video.“

Nová podoba Streamu pracuje s jediným vizuálem na home page. Ten se zobrazí ve velikosti přes celou obrazovku. Koncept dál pracuje s pasivním příjmem konzumace.

Nová podoba Stream.cz

Začátkem listopadu se pak v novém objeví také sociální služba Lidé.cz. Postavená bude především na fotografiích. Ani pro samotné seznámení nebude nutné vyplňovat tabulkové informace, do profilu si každý může napsat, co uváží za vhodné. Bude je moci zároveň kdykoliv rozšířit o aktuální fotografie, například ze svých oblíbených míst. „Nejdůležitější je fotoseriál, ze kterého půjde o dotyčném zjistit co nejvíc. Podle toho, jak toto uspěje, tak budeme službu dál rozvíjet,“ představil generální ředitel. Profil tak bude připomínat jakýsi foto příběh každého člověka. Stejně jako Stream.cz čeká i Lidé.cz nová mobilní aplikace pro iOS a Android.

Další novinkou bude nová podoba emailu, její vzhled bude volitelný. Nová verze se přibližuje v zásadě papírové podobě, je zpracováním jednoduchá. Hlavní novinkou bude zobrazování náhledů  příloh rovnou v mailu. „Veškeré dokumenty bude možné vidět rovnou v náhledu emailu. S maily je možné pracovat bez připojení k internetu,“ řekl Pavel Zima. I když uživateli zůstanou zachovaná veškerá nastavení, bude moci pracovat jen se základními funkcemi e-mailu: tedy psaní a čtení zpráv (včetně rychlých odpovědí a přeposlání). Odpadne možnost řazení zpráv, štítkování, filtrování nebo třeba složitějších nastavení. Vzhled je kdykoliv možné změnit za jiný.

Nová podoba Seznam.cz Email

Poslední novinkou jsou mobilní aplikace, které Seznam.cz nabídne ke každé své službě. Dosud Seznam.cz nabízel pouze responsivní design. „Chceme jít jiným směrem, někteří lidé chtějí mít spíš mobilní aplikaci. Doženeme tak to, co jsme dlouho nedělali. Chceme přijít s mobilními aplikacemi pro iOS a Android do Vánoc,“ uzavřel představování podzimních novinek Seznam.cz generální ředitel Pavel Zima. Neznamená to ale, že by Seznam.cz opouštěl responsivní design, uživatelům bude nabízet služby jak v responsivu, tak v mobilních apikacích. Na nové mobilní aplikace jsou navázány i nové reklamní mobilní formáty, které začne Seznam.cz nabízet souběžně s jejich spuštěním.

-mav-