Andruško: Chceme mluvit o jednom TV měření

pátek, 11. října 2013, 10:12 TV MediaGuru

Generání ředitel TV Nova Jan Andruško by považoval za dobré, kdyby se o jednom TV měření diskutovalo.

Generální ředitel skupiny Nova Jan Andruško na páteční konferenci Život na hraně, kterou pořádalo vydavatelství Empresa Media, naznačil, že by bylo dobré vyvolat diskusi, která by směřovala k jednomu TV měření. Jde o zásadní stanovisko, s kterým Nova v pátek přišla. Neznamená to ale, že by chtěla ustoupit z měření SPMS.

„Dvě měření nejsou dobře. Měli bychom si v průběhu podzimu všichni znovu sednout a bylo by dobré, abychom směřovali k jednomu měření," řekl účastníkům konference Jan Andruško. Podrobnosti neupřesnil.

Postoj, že dvě měření TV sledovanosti nejsou dobrá pro český TV trh, zastává většina jeho představitelů dlouhodobě (včetně generálního ředitele TV Nova). Zatím ale zástupci televizí, klientů a mediálních agentur nenašli cestu ze situace, která vyvolala tendr na nového realizátora měření TV sledovanosti a vedla k rozběhu druhého výzkumu TV sledovanosti.

Podle dřívějších informací se počítalo s tím, že první oficiální data z nového měření sledovanosti, které připravuje pro sdružení SPMS agentura AC Nielsen, mají být k dispozici v listopadu 2013. Skupina Nova předpokládala, že by podle nich začala prodávat od ledna 2014. Je ale otázkou, zda se ještě situace nebude měnit.

-mav-