Bauer chce odrazit RF Hobby, mění TV Plus a zavádí týdeník

úterý, 29. října 2013, 07:15 Tisk MediaGuru

Bauer Media mění TV plus na čtrnáctideník a zavádí nový společenský týdeník Čas pro hvězdy.

Dosavadní programový týdeník TV Plus vydavatelství Bauer Media vychází od úterý 29. října ve zcela nové podobě a ve změněné periodicitě. Přechod na dvoutýdenní frekvenci se promítá do nového názvu TV Plus 14. Zároveň dochází ke snížení prodejní ceny na 8,90 Kč, čímž se TV plus 14 stává nejlevnějším čtrnáctideníkem na trhu.

„Jde o dlouhodobě připravovaný relaunch již neefektivního týdeníku, který naplňoval poptávku po levném programovém průvodci celých 14 let,“ říká jednatelka Bauer Media Alena Černá.

Oproti původnímu rozsahu 32 stran zvýší TV Plus 14 rozsah na 48 stran. Programová část má 32 stran a obsahuje zpracovaný listing s výběrem nejlepších pořadů.

Bauer Media plánovaný relaunch urychlil, aby zamezil prosazení v segmentu programových titulů konkurenčnímu vydavatelství RF Hobby, které v průběhu října uvádí na trh hned tři nové programové čtrnáctideníky. Je mezi nimi i titul TV Tip extra, který poprvé vychází také 29. října, jeho prodejní cena je ale o korunu vyšší než v případě TV plus 14.

Bauer Media zároveň zavádí od 29. října nový společenský týdeník nazvaný Čas pro hvězdy. Na 40 stranách chce nabídnout mix informací ze showbyznysu, zábavních či servisních témat.

Nový magazín přichází na trh krátce po zavedení předchozího přírůstku v portfoliu Bauer Media, čtrnáctideníku Retro. Má doplňovat stávající společenské týdeníky Rytmus života a Pestrý svět, které patří k nejprodávanějším společenským týdeníkům. Prodejní cena představuje 9,90 Kč. Jeho zavedením Bauer reaguje na nový týdeník RF Hobby Moje šťastná hvězda.

-mav-