Media Master nebude jediným prodejcem ČRo

úterý, 15. října 2013, 07:41 Rádio MediaGuru

Český rozhlas bude mít od příštího roku otevřený obchodní model.

Otevřený obchodní model, ve kterém už nebude jeden exkluzivní prodejce reklamního prostoru, chce od příštího roku plně začít uplatňovat Český rozhlas (ČRo). Skončí tak výhradní spolupráce s mediálním zastupitelstvím Media Master, které pro ČRo prodej prostoru dlouhodobě zajišťovalo. Na dotaz MediaGuru.cz to uvedla vedoucí oddělení komunikace ČRo Simona Vlčková.

Čtyřletá smlouva, podle které Media Master prodává komerční vysílací čas na stanicích Českého rozhlasu, vyprší na konci tohoto roku. „Do příštího roku 2014 vstoupí Českých rozhlas s otevřeným obchodním modelem, kdy komerční čas nebude vázán na jednoho zprostředkujícího dodavatele. Spolupráce tak bude možná s každým zájemcem či agenturou, včetně agentury Media Master, která přestane být zatížena garancí poskytovanou Českému rozhlasu na základě dosud platné smlouvy. Otevřený obchodní model Českého rozhlasu je na části komerčního vysílání uplatňován již letos, kdy Media Master rezignoval na exkluzivní zastupování celoplošných stanic Českého rozhlasu,” upřesnila Simona Vlčková.

Český rozhlas je stejně jako Česká televize limitován objemem reklamního vysílání. V loňském roce představovaly výnosy ČRo z reklamy a sponzoringu necelých 95 mil. Kč.

Ke změně v prodeji reklamy se letos rozhodla i Česká televize, která rovněž dlouhodobě prodávala přes Media Master. Od letošního července ukončila s Media Masterem spolupráci a reklamu si prodává sama.

Český rozhlas v loňském létě uzavřel v oblasti marketingové komunikace smlouvy se třemi agenturami na reklamní kampaně, a to na dobu čtyř let. Pro spolupráci v digitálním prostředí vybral agenturu Nydrle, pro ATL aktivity Ogilvy & Mather a pro BTL Proximity Prague.

-mav-