Nova nebude pokračovat v natáčení seriálu Gympl

pondělí, 21. října 2013, 15:05 TV MediaGuru

V jarním vysílacím schématu se už seriál ze školního prostředí neobjeví.

Televize Nova v pondělí potvrdila, že nebude pokračovat v natáčení seriálu Gympl s ručením omezeným. „Poslední díl odvysíláme na začátku prosince,“ řekl pondělnímu vydání deníku Blesk ředitel PR a komunikace Josef Koukolíček. Rozhodnutí údajně nesouvisí s aktuálními personálními změnami v nejsledovanější komerční televizi. Pořad podle šéfa komunikace nebyl plánovaný jako nekonečně dlouhý seriál.

V jarním schématu se tak další řada seriálu ze školního prostředí neobjeví. Nova v současnosti vysílá třetí řadu, do vysílání seriál poprvé nasadila loni na podzim. Cílem seriálu bylo přitáhnout k televizi mladší diváky. Právě u diváků do 35 let (15-34) dosahuje Gympl vyššího podílu než ve své hlavní skupině 15-54 let. Například v pondělí 14. října dosáhl podílu seriálu u diváků do 35 let 34 %, u diváků ve skupině 15-54 podílu 29 %. Gympl se pravidelně ve vysílání objevuje v pondělí a ve středu v čase, kdy na konkurenční TV Prima jde klíčový seriál Cesty domů. Průměrná sledovanost letošní podzimní řady je ale o něco nižší než v loňském roce. V hlavní cílové skupině Novy 15-54 představuje letošní průměrný podíl 28 % (rating 10 %), zatímco loni ve stejném období dosahoval 32 % (rating 11 %).

Nova by ale do jarního schématu mohla podle našich informací zařadit některé nově natočené detektivní seriály, pokud budou připraveny. K dispozici by mohla mít například nové díly seriálu Policie Modrava, kterou začala natáčet letos na jaře, připravují se nové díly Kriminálky Anděl a Nova také natáčí další řadu kriminálního seriálu Expozitura.

Vývoj podílu (%) podzimních dílů seriálu Gympl, IX-X/2012 vs. IX-X/2013, 15-54

Zdroj: ATO-Mediaresearch, období: 1.9.-17.10. 2012 / 2013

-mav-