Seznam jde na Slovensko a mění vzhled vyhledávání

čtvrtek, 17. října 2013, 10:55 Internet & Mobil MediaGuru

Seznam.cz zásadně změní podobu vyhledávání, zároveň vstupuje na Slovensko.

Společnost Seznam.cz mění od dnešního dne na mobilních zařízeních podobu vyhledávání. Vzhled vyhledávání je nově založen na náhledech, které jsou rozmístěny do matice. V nové podobě se zásadně zvětšily screenshoty. „Je to velmi revoluční krok. Nová podoba vyhledávání nebude nasazena hned na celý provoz,“ řekl novinářům ve čtvrtek generální ředitel Pavel Zima.

Nejprve se nová podoba rozbíhá na mobilech, na desktopových zařízeních chce Seznam.cz zjistit reakci uživatelů. Proto do testu zapojí desítky tisíc uživatelů, kteří budou vyhledávání testovat. Oproti stávající podobě se nemění pozadí full textu a pořadí výsledků, Sklik nadále zůstává v rohu.

Stávající podoba vyhledávání Seznam.cz

Nová podoba vyhledávání Seznam.cz

Seznam.cz se zároveň rozhodl od dnešního dne vstoupit s doménou Seznam.sk i na Slovensko. Podle Pavla Zimy nechce ale Seznam na Slovensko přenést všechny služby známé z Česka. Maticové rozložení vyhledávání ale nasazuje ihned od svého startu i pro PC. „Hledání ve slovenštině máme už dlouho, zaindexovali jsme celý slovenský web. Nechceme získat majoritu na slovenském trhu, chceme testovat a chceme dát slovenským uživatelům alternativu Googlu,“ uvedl generální ředitel Seznam.cz s tím, že inovace budou na Slovensku testovány jako první.

Maticová podoba vyhledávání na Seznam.sk

-mav-