V čem se liší obálky módních časopisů

sobota, 26. října 2013, 08:56 Tisk MediaGuru

Na první pohled se mohou zdát stejné, každá ale skrývá jiné poselství.

Titulní strany časopisů pro ženy se mohou jevit poněkud stejnorodě, ve skutečnosti ale rozdíly dokreslují specifika jednotlivých titulů. Facebookové stránky magazínů navíc už jenom svým obsahem naznačují, koho chce ten který časopis oslovit.

Marie Claire vrací úder

Nevysloveným tématem obálky jako by byla proměna a nový začátek. Nejsou to rty Simony Krainové, které by rudým nalíčením automaticky upoutaly pozornost, je to právě červeně vyvedený nápis Marie Claire, který nutí čtenáře zpozornět. Na obálce uvedená témata rovněž navnaďují na možnost proměny čtenářek: zjistí, zda se mohou stát díky sportu sexuální mašinou, konečně budou vědět, jak zbavit pleť stresu a únavy, poznají „pravou“ Simonu Krainovou a možná získají i naději, že také třikrát rozvedená holka se může šťastně vdát. Na facebookové stránce nesmějí chybět tipy prozrazující, které kabelky a podzimní móda budou trendy.

Elle – vyzývavá kultivovanost

Herečka Aňa Geislerová zaujme decentní odhaleností – titulek láká na první snímky jejího syna Maxe, ovšem na obálce jako by se jej snažila zahalit do kabátu před zraky ostatních. Rovněž další témata naznačují rozumnost a kultivovanost. Podstatné je najít vysvětlení, proč 65 % manželů podvádí, přijít na to, jak co nejrozumněji investovat do oversize kabátů a jak vyzrát na nepříjemné vlastnosti botoxu, jako jsou toxiny. Zalíbit se, mít svůj styl – jistě, ale s rozumem, implikuje titulní strana listopadového Elle. Na Facebooku nechybí dokonce ani kulturní tipy.

InStyle - aby vše dobře ladilo

V každém věku jako by šlo vyladit harmonický obraz sebe sama – vhodnou kosmetikou, trendy kabáty a poutavými doplňky. Půvabná Julianne Moore navíc prozradí, jak docílit pohody a dokonalosti nejen navenek, ale i v rodinném kruhu. Ani své půvabnosti nedosahuje lacině – na obálce sice vynikne její dekolt, v něm ovšem září náhrdelník dobře sladěný s oblečením. Tmavě zelený odstín nestrhne pozornost, ale působí spíše uklidňujícím dojmem. Fotografie stylově oblékaných celebrit nechybí samozřejmě ani na Facebooku magazínu InStyle.

Haarper's Bazaar – zasloužený luxus

Samotná zlatavost obálky s fotografií modelky Karolíny Kurkové symbolizuje výjimečnost a luxus. I když jedno z témat čísla bude věnováno výběru hřejivému podzimnímu oblečení, strohá funkcionalita není na místě – chladnější počasí slouží jako záminka k nákupu luxusních kožichů nebo nápadných šperků. Čtenářky musejí mít o sobě přímo vynikající mínění – berou si osobně, když muž po jejich boku byť jen pomyslí na svou ex („Život s jeho exmilenkou“) a snadno propadají žárlivosti („Zrádná žárlivost“). Navíc se předpokládá, že mají chuť pravidelně sportovat. Listopadový Haarper's Bazaar jen upozorní, kterým sportům by bylo lepší se vyhnout. Čtenářky může rozmazlovat také facebooková stránka, například výhrou v soutěži o balíček čokolád Lindt v hodnotě 1 500 Kč.

Žena a život – návod na ideální bytí

Usměvavá Alena Šeredová na obálce jako by naznačovala, že je všechno v nejlepším pořádku. A témata tohoto vydání Ženy a život čtenářkám mohou napomoci, jak bravurně zvládnout různorodé oblasti života. Nejen kariérou a pletí živ je člověk, chtělo by se říct. Nechybí proto tipy na dosáhnutí vynikající postavy, popis choulostivých zdravotních patálií, prozrazení tajemství, po čem ženy doopravdy touží v posteli a recept na francouzské podzimní menu. Právě recepty například na pokrmy italské kuchyně nechybějí ani na Facebooku.

Autor textu: Jan Vávra