CET21 končí s MTV v Česku, přebírá ji Viacom

úterý, 19. listopadu 2013, 12:00 TV MediaGuru

Viacom převezme provozování kanálu MTV v Česku a na Slovensku. Odchází z portfolia CET21.

Společnost Viacom International Media Networks (VIMN) převezme provozní aktivity MTV v České republice a na Slovensku, a to od 1. ledna 2014. Společnosti CET 21, která placený kanál MTV v Česku provozuje, vypršela platnost ochranných známek a vysílací licence. Firma je neprodloužila.

Viacom uvedl, že chce zvýšit důraz na dlouholetou koncepci formy zábavního obsahu a že zachová cílovou skupinu 15-29 let. Je zároveň otevřen spolupráci se společností CME, která Novu vlastní.

„Spolu s nedávným uvedením televizních kanálů Nickelodeon a Comedy Central Extra, navazující na kvalitu hudebních kanálů, MTV Hits, MTV Rocks a MTV Live HD, VH1 Classic a VH1, je Viacom přítomen s širokým portfoliem kanálů na mediálních trzích v České republice a na Slovensku. Převzetí provozních aktivit je logickým postupem v rámci naší současné regionální expanze,“ uvedl Bartosz Witak, generální ředitel pro země střední a východní Evropy a Izraele.

Z portfolia skupiny Nova tak zmizí jeden placený kanál, druhým je Nova Sport. Vedle toho Nova provozuje pět bezplatných kanálů (Nova, Nova Cinema, Fanda, Telka, Smíchov). Ukončení provozování MTV skupinou Nova se očekávalo, a to v důsledku restrukturalizace, kterou společnost prochází.

-mav-