Nova přijde s další řadou pěvecké show Hlas

úterý, 19. listopadu 2013, 10:41 TV MediaGuru

Nova zahájila castingy na druhou řadu pěvecké soutěže Hlas ČeskoSlovenska.

TV Nova, která loni na jaře poprvé odvysílala lokální podobu mezinárodní pěvecké soutěže The Voice, bude v jejím vysílání pokračovat i v příštím roce. Nova v úterý oznámila, že zahájila castingy na pořad Hlas ČeskoSlovenska. „Již brzy se vrátí na obrazovky TV Nova,“ uvádí televize ve svém oznámení. Hlas se tak pravděpodobně objeví už v jarním vysílání televize Nova.
 
Na rozdíl od formátu Superstar se The Voice liší tím, že porotci při hodnocení jsou k soutěžícím zády a rozhodují se pouze na základě jejich hlasu. Koncept pořadu také počítá s vytvářením týmů, které si právě na základě hlasových kvalit sestavují porotci (a zároveň kapitáni) těchto týmů. Soutěžící z jednotlivých týmů se pak utkávají mezi sebou a o jejich úspěchu rozhodují jak diváci, tak i hlasy porotců.

První řadu Hlasu ČeskoSlovenska uvedla TV Nova na jaře 2012. Pořad dosáhl průměrné sledovanosti 1,119 mil. diváků nad 15 let s podílem 28,86 %. V cílové skupině 15-54 let, na kterou Nova programuje, představoval podíl pořadu 34 %.

The Voice je původně holandský formát, za jeho vznikem stojí mediální magnát a producent John de Mol. Kromě Česka a Slovenska se už vysílal ve třech desítkách zemí, například v USA diváci sledují již pátou sezónu formátu.

-mav-