Odložené sledovanosti vévodí Nova, na PC Prima

pátek, 08. listopadu 2013, 07:46 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Sledování televizních pořadů na PC se těší oblibě zejména u mladších diváků. Dívají se především na archiv Primy a ČT24.

S rozšiřujícími se možnostmi technologií stoupá u diváků atraktivita odložené sledovanosti, tedy sledování televizního vysílání v jiném čase, než je živé odvysílání. Využívají k tomu nahrávací zařízení, internet v televizi či funkci time-shift, která umožní divákům vrátit se ve vysílacím čase.

Podle výsledků průzkumu ATO-Mediaresearch dosáhla odložená sledovanost v září 0,8% podílu celkové sledovanosti, přičemž nejoblíbenější je u diváků ve věku od 25 do 34 let. „Odloženým způsobem“ diváci sledují pořady nejčastěji ve stejný den živého vysílání, a to nejvíce pořady TV Nova, ČT 1 a Primy.

Odložená sledovanost TV v číslech

Zdroj: ATO-Mediaresearch

V prvních 25 nejsledovanějších pořadech v rámci odložené sledovanosti za září figurují pouze seriály, a to Sanitka 2, Ordinace v růžové zahradě, Gympl s (r)učením omezeným, Ulice, Doktoři z Počátků či Cesty domů.

Diváci však televizní obsah se zpožděním sledují také na svém počítači. V září dosáhla odložená sledovanost na PC 0,3% podílu, živé sledování na PC pak 0,1 %. Nejčastěji využívají počítač ke zpětnému sledování pořadů diváci ve věku od 15 do 24 let. Nejsledovanějšími televizními stanicemi na počítači je Prima a ČT24, na čemž se odráží propracovanost a přístupnost jejich televizních archivů na internetu.

Sledovanost TV na PC v číslech

Zdroj: ATO-Mediaresearch

V čele 25 nejsledovanějších pořadů v rámci odložené sledovanosti na počítači za září stojí 2. část Otázek Václava Moravce. Dále byla sledována show Partička, seriál Sanitka 2, Hyde Park Civilizace, Reportéři ČT či reality show Vyvolení.

-kch-