Burda spouští online Marie Claire a nový Hrej.cz

středa, 04. prosince 2013, 11:44 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Burda se více zaměřuje na digitální aktivity: přichází s online verzí Marie Claire a s novou podobou Hrej.cz.

Vydavatelství Burda rozšiřuje portfolio lifestylových titulů o web MarieClaire.cz.  Magazín Marie Claire do svého portfolia Burda přibrala od letošního listopadu. Burda se ale rozhodla nepřevzít spolu s tištěným titulem i web, který vytvořila společnost Sanoma Media, dřívější vydavatel časopisu Marie Claire. Webové stránky pro módní časopis vytvořila zcela nově. „Spuštění a zavedení tohoto titulu na trh, při adekvátní kampani, je pro příští měsíce jednou z našich priorit,“ řekl ředitel oddělení Burda Digital Martin Marek.

Online design se podle Burdy opírá o západní mutace značky. I v digitální podobě chce Marie Claire využít spolupráce s některými z českých publicistů, s nimiž spolupracuje i v tištěném vydání.

Burda zároveň mění podobu herního portálu Hrej.cz, který se zaměřuje na informace ze světa her a digitální zábavy. Web pokrývá herní platformy současnosti, včetně PC a chystaných konzolí nové generace – PlayStation 4 a Xbox One. Denní návštěvnost představuje 15 000 reálných uživatelů, měsíční pak 190 000. Redakce webu připravuje každý týden herní videa s celkovou průměrnou sledovaností přes 200 000 diváků měsíčně.

Burda tak pokračuje ve větším důrazu na online, který ohlásila v loňském létě, kdy pozměnila strategii v nových médiích.

-mav-