ČT nasadí nový seriál, v lednu zařadí i Vyprávěj

úterý, 10. prosince 2013, 12:04 TV MediaGuru

V lednovém vysílání ČT1 se objeví seriál Případy 1. oddělení a dvakrát týdně repríza Vyprávěj.

Česká televize reaguje na zájem o detektivní seriály a od ledna 2014 zařadí do vysílání nový seriál nazvaný Případy 1. oddělení. Jde o kriminální seriál inspirovaný čtrnácti skutečnými případy, které řešili po roce 1989 policisté oddělení vražd na území Prahy. První oddělení je elitní útvar, který zasahuje, dojde-li k vraždě, pokusu o vraždu, nebo dalším nejzávažnějším zločinům.

Spoluautorem scénáře je současný šéf oddělení vražd Josef Mareš. Kriminální seriál Případy 1. oddělení se tak opírá o autentický popis policejního prostředí.

V poslední době jde o další detektivní seriál, s kterým ČT přichází. Aktuálně např. vysílá Cirkus Bukowsky, nabídla rovněž Kriminálku Staré Město, kriminální série Ztracená brána nebo Ďáblova lest.

ČT zařadí Případy 1. oddělení do vysílání od ledna 2014 na pondělní večer (od 20:00). V hereckém obsazení se představí např. Ondřej Vetchý, Boleslav Polívka, Filip Blažek, Petr Stach, Miroslav Vladyka nebo Miroslav Hanuš. Režiséry jsou  Dan Wodarczyk a Peter Bebjak a scénáristy Josef Mareš a Jan Malinda.

V lednu chce navíc první kanál ČT dvakrát do týdne reprízovat seriál Vyprávěj, a to vždy v úterý a ve čtvrtek od 20:00. Je to přibližně čas, ve kterém TV Nova vysílá svůj hlavní seriál Ordinace v růžové zahradě, který však obvykle v lednu (alespoň v jeho části) má tradiční pauzu.

-mav-