Prima i v lednu pojede VIP, Nova Kriminálku Anděl

čtvrtek, 12. prosince 2013, 10:02 TV MediaGuru

Hned od začátku ledna přijde s premiérovými pořady jen Česká televize.

Televize Prima počítá ve svém lednovém programovém schématu s tím, že úterní a čtvrteční večery obsadí podobně jako v závěru letošního roku pořadem VIP Prostřeno. Pondělní a středeční večery, které obvykle patří seriálu Cesty domů, budou na začátku nového roku vyhrazeny filmům. Premiérové díly klíčového seriálu Primy  by se však mohly ve vysílání objevit už ve třetím lednovém týdnu.

Novinky pro jarní vysílání zatím televize neoznámily, některé dílčí změny už ale komunikovány byly. Prima začne od středy 23. ledna vysílat nový publicistický pořad Očima Josefa Klímy. V lednovém vysílání by se měl objevit rovněž cyklus Křižovatky života. Pro úterní  večer, který na podzim zaplňovala show Vyvolení, uvažuje Prima o zařazení seznamovací reality show Farmář hledá ženu.

TV Nova vyhradí pondělní a středeční večer, tedy čas, který v hlavních sezónách patřil v posledním roce a půl seriálu Gympl s (r)učením omezeným, repríze seriálu Kriminálka Anděl. Ten Nova pravidelně vysílá mimo hlavní inzertní sezónu a dosahuje s ním srovnatelné sledovanosti jako se svými premiérovými pořady. Úterky a čtvrtky budou do nasazení premiérových dílů seriálu Ordinace v růžové zahradě patřit filmům. Nové díly Ordinace by se do vysílání mohly vrátit už po polovině ledna, naznačují programové plány. Termín, kdy se tak stane, však Nova zatím nepotvrdila.

Zatímco komerční televize obvykle v prvních týdnech nového roku reprízují dřívější pořady a inzertně slabší sezónu nezaplňují premiérovými díly, Česká televize nasadí od začátku ledna několik nových pořadů. Půjde zejména o detektivní seriál podle skutečných událostí Případy 1. oddělení, který bude vysílán každé pondělí od 20:00. Následovat bude nový sitcom Čtvrtá hvězda. Novinkou bude také nedělní cyklus povídek podle předlohy významných spisovatelů s názvem Škoda lásky. Úterní a čtvrteční večer bude na ČT1 reprízován seriál Vyprávěj. Částečně by se tak mohl střetnout s novými díly Ordinace na TV Nova.

-mav-