ARBOmedia se vrací na trh, koupila ji Tiscali Media

úterý, 21. ledna 2014, 15:26 Internet & Mobil MediaGuru

Značka ARBOmedia se vrací na český trh, většinový podíl v ní získala společnost Tiscali Media.

Tiscali Media získala většinový podíl ve firmě ARBOmedia, která poslední dva roky působila na českém trhu pod názvem Goldbach Czech Republic. Podle informací MediaGuru.cz jde o většinový podíl na úrovni až 90 %. K odkupu značky ARBOmedia došlo poté, co společnost Goldbach ke konci roku 2013 ukončila veškeré své aktivity v Česku.

Výkonným ředitelem ARBOmedia zůstává Petr Jaroš, který dosud vedl právě českou pobočku Goldbachu a který bude i spoluvlastníkem nové společnosti ARBOmedia. Právě Petr Jaroš značku ARBOmedia odkoupil. V loňském listopadu vznikla společnost stejného jména, ve které měl Petr Jaroš 100% podíl. „Spojení s Tiscali Media bylo pro mě logickým krokem. Spolupracujeme již několik let a obě firmy tímto výrazně posílí na trhu,” řekl Petr Jaroš, CEO ARBOmedia.

Celé portfolio skupiny bude prodávat obchodní oddělení Tiscali Media. V portfoliu ARBOmedia je 25 webových projektů včetně značek, jako je Kinobox, Ordinace, ePravo.cz, Mobile.de a další. Celková měsíční návštěvnost médií zastupovaných ARBOmedia představuje 1,5 milionu unikátních uživatelů.

Tiscali Media je provozovatelem portálu tiscali.cz a internetových médií jako games.cz, osobnosti.cz, dokina.cz, doklubu.cz, našepeníze.cz nebo iFaster.cz. Na začátku letošního ledna převzala zastupování serveru bandzone.cz. Měsíčně podle Netmonitoru oslovuje 2,2 miliony uživatelů, prodává reklamu také pro Skype.

„Logickou možností je vytvoření speciálních inzertních balíčků, které umožní klientům cílený zásah na portfoliu Tiscali Media, Skype a ARBOmedia,” uvedl Karel Brýna, obchodní ředitel Tiscali Media.

Tiscali Media si tak polepší v celkovém zásahu na internetovém trhu a zařadí se mezi desítku nejsilnějších provozovatelů.

ARBOmedia byla nahrazena značkou Goldbach Audience na podzim roku 2011. Do té doby byla známá především jako dlouholeté mediální zastupitelství pro veřejnoprávní média (Česká televize, Český rozhlas).

-mav-