Centrum Holdings se přesouvá do Economie

středa, 08. ledna 2014, 13:00 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Internetová společnost začne opouštět prostory v pražských Holešovicích, stěhuje se do Karlína.

Vydavatelství Economia o víkendu přestěhuje 65 zaměstnanců společnosti Centrum Holdings do svého karlínského sídla, kde již od loňského roku působí ostatní redakce této mediální skupiny. O přemístění zbylých necelých dvou set zaměstnanců, kteří nadále zůstávají v holešovickém byznysovém centru Rosmarin, se má rozhodnout v příštím týdnu. Economia koupila společnost Centrum Holdings v loňském roce.

O víkendu se přestěhuje editoriální část společnosti Centrum Holdings, která mimo jiné zahrnuje zpravodajské portály Aktuálně.cz nebo deník Insider. Z celkem 65 osob, jichž se přesun týká, je zhruba padesátka novinářů, ostatní jsou především pracovníci zaměření na produkt.

„Finanční úspory, které vzniknou přestěhováním části společnosti Centrum Holdings do karlínského sídla vydavatelství Economia, nebudeme zveřejňovat. Nicméně mohu uvést, že jeho hlavním cílem je usnadnění komunikace mezi jednotlivými redakčními týmy a využití vzájemných synergií," řekl finanční ředitel Economie Karel Žalud.

Postupné sestěhování na jednu adresu Economia oznámila v loňském roce. Od ledna tak v rámci nového newsroomu se mimo jiné sloučil tým Hospodářských novin s redakcí týdeníku Ekonom a zpravodajského portálu iHned.cz, které mají úzce spolupracovat právě s redakcemi on-line deníku Aktuálně.cz, týdeníku Respekt a odborných titulů. Ředitel redakcí vydavatelství Vladimír Piskáček nedávno uvedl, že celkem v karlínském sídle budou zhruba dvě stovky novinářů.

Samotná redakce Aktuálně.cz přitom nedávno již jedno stěhování absolvovala, když se v září z holešovické Jankovcovy ulice po pěti letech přemístila do nepříliš vzdálené Dělnické.