ČT:D podporuje Edici ČT, s reklamou ale nepočítá

pondělí, 27. ledna 2014, 05:55 TV MediaGuru

Ve vysílání ČT:D je podporována Edice ČT. S prodejem reklamy ale dětský kanál ani letos nepočítá.

Ve vysílání dětského kanálu ČT:D se od loňského září objevují spoty podporující produkty Edice České televize. V Edici ČT vycházejí např. knížky pro děti, seriály, filmy, večerníčky atp. Jde tak o podporu produktů spjatých s vysíláním dětského kanálu. Aktuálně je např. podporována vánoční pohádka Duch nad zlato.

Česká televize tuto formu podpory na svém dětském kanále připouštěla od začátku. Jiné komerční formáty do vysílání zařadit nechtěla. Informace, že ČT:D by nakonec moha vysílat reklamu, se ale v loňském roce objevila: zazněla v průběhu loňského podzimu na zasedání Rady ČT v Ostravě.

Podle aktuálního vyjádření obchodního ředitele ČT Hynka Chudárka s prodejem reklamy dětský kanál ani v letošním roce nepočítá. „Česká televize na dětském kanálu komerční reklamní sdělení nevysílá a ani v roce 2014 s nimi nepočítá. Na ČT :D se objevují pouze ‚selfové’ upoutávky na dětské produkty, knihy a DVD, vydávané v Edici České televize, které byly nasazeny ve speciálních časech již od počátku vysílání kanálu. Jsou však zkráceny na 10 vteřin a oproti těm, které se vysílají na ostatních kanálech České televize, jsou upraveny tak, aby co nejméně ovlivňovaly vysílání a aby u dětí například podporovaly četbu," uvedl na dotaz MediaGuru.cz obchodní ředitel ČT.

-mav-