Druhý kanál Šlágr TV by mohl zahájit od března

úterý, 28. ledna 2014, 14:19 TV MediaGuru

Hudební televize Šlágr si už požádala o vydání licence pro svůj druhý připravovaný kanál.

Hudební televize Šlágr, která plánuje spustit svůj druhý kanál, si už zažádala o vydání licence. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) by o ní mohla rozhodovat na svém nejbližším zasedání.

Podle výkonného ředitele Šlágr TV Roberta Kvapila je druhý kanál připravený k rozjezdu. „Pracovně počítáme se startem kolem 1. března, ale bude záležet na dalších okolnostech,“ uvedl pro MediaGuru.cz Kvapil. Záležet tak bude především na tom, kdy se Šlágr TV podaří licenci pro druhý kanál získat.

Rovněž druhý kanál lidové televize se zaměří na dechové a trampské písně. V plánech provozovatele ale je, aby se oba kanály lišily. „V tuto chvíli máme tolik hudební produkce, že bychom k jejímu odbavení využili i víc než jeden nový kanál,“ popsal Robert Kvapil.

Reklamu pro Šlágr TV zajišťuje Robert Kvapil, který přitom využívá zázemí zastupitelství Atmedia. Druhý kanál by měl být zaměřený víc na teleshopping. O tom, jakým způsobem se bude reklama prodávat, ale zatím rozhodnuto nebylo.

Šlágr TV je projekt vydavatelství firmy Česká Muzika, která televizi poskytuje svůj obsah. Televize Šlágr zahájila v pilotním celoplošném vysílání loni na podzim, od dubna 2013 přešla na plný ostrý provoz. Majitelem televize je Karel Peterka. Průměrný podíl na sledovanosti dosahuje v letošním lednu v širší skupině diváků starších 15 let 1,4 %, u diváků nad 55 let je vyšší  a pohybuje se na hranici 2-3 %.

-mav-