Firmy.cz mění radikálně svou podobu

čtvrtek, 16. ledna 2014, 10:30 Internet & Mobil MediaGuru

Seznam.cz spustí od dubna novou podobu stránek Firmy.cz. Inzerce bude fungovat na principu aukce.

Společnost Seznam.cz spustí od 1. dubna novou podobu svých stránek Firmy.cz. Od pondělí 20. ledna však bude veřejně dostupná jejich beta verze.

Na stránkách Firmy.cz je nyní zaregistrováno 610 tisíc firem, které si doposud musely platit za možnost vložení doplňkových informací, loga či fotografií. S novou podobou stránek bude možné vkládat tyto informace zdarma. Firma bude mít k dispozici až 300 znaků ke svému popisu a prostor pro 20 fotografií.

V nové verzi stránek je také kladen velký důraz na vyhledávání, přičemž katalog bude zachován jako jedna z možností. Startovní stránka bude ve své základní nabídce reflektovat aktuální trendy vyhledávání uživatelů.

Velký prostor bude nově věnován mapě, fotografiím provozoven a hodnocení. Výraznou novinkou bude automatická detekce lokality, kdy se uživateli zobrazí bez dalšího klikání požadované firmy přímo v jeho okolí. Hledání v katalogu Firmy.cz bude doplněné o filtry vytvořené speciálně podle různých specifik kategorií firem. Například u on-line prodejců bude možné vybrat jen ty, kde se dá platit kartou, či ty s vlastními výdejními místy. U restaurací bude možné filtrovat místa, která mají právě otevřeno, disponují zahrádkou, jsou nekuřácké aj.

Uživatel si bude moci některé firmy přidat do oblíbených a doplnit recenze na navštívené provozovny.

V detailu firmy bude dominovat fotografie, hodnocení uživatelů a popisek s kontakty. V závěru se bude zobrazovat zpětná vazba zákazníků. Firmy budou mít také možnost vložit akční nabídku, která bude zvýrazněna ve výpisu nápisem Akce.

Inzerce bude založena na principu aukce

Obchodní model nové verze Firmy.cz bude založena na principu aukce. Firmy budou moci prostřednictvím inzerce ovlivnit svou pozici ve výpisu hledání, a to jak v kategoriích, tak při hledání pomocí jednotlivých klíčových slov. Každá firma si přitom sama nastaví maximální denní rozpočet, minimální cena je 10 korun za den. Díky interaktivnímu táhlu okamžitě uvidí, na jakou pozici se ve výpise výsledků za určenou investici dostanou. Finální cena je určena principem second price, tedy každá firma zaplatí maximálně o korunu více než její nejbližší konkurent v aukci. Firmy na prvních třech příčkách výsledků vyhledávání na Firmy.cz mají šanci dostat se i do samotného Seznam.cz vyhledávání v upoutávce na Firmy.cz. Inzerenti si rovněž mohou nastavit svou inzerci podle období. Na denní bázi pak budou mít přehled o tom, co jim jejich investice přináší.

Nová podoba Firmy.cz

Nová podoba výsledku hledání

Nová podoba hledání v mapě

Nový inzerentní systém na principu aukce

Přehled o výsledcích inzerce

-kch-