Integrace Aktuálně.cz v Economii se posouvá

pondělí, 20. ledna 2014, 15:05 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

K začlenění Aktuálně.cz do jednotného newsroomu by mohlo dojít v průběhu prvního čtvrtletí.

Redakce serveru Aktuálně.cz, která se měla v průběhu ledna začlenit do jednotného newsroomu vydavatelství Economia, by mohla být integrována ke konci února, nebo na začátku letošního března. Vyplývá to z reakce ředitele redakcí Economie Vladimíra Piskáčka na dotaz MediaGuru.cz ohledně personální náhrady odcházejících lidí z Aktuálně.cz do deníku MF Dnes.

Deník MF Dnes nedávno informoval, že do deníku přichází několik novinářů, spjatých s Aktuálně.cz. Jsou mezi nimi Petr Holub, Eliška Bártová, Zdeněk John, Simona Holecová nebo Martin Novák. Podle informací MediaGuru.cz navíc do MF Dnes míří také zástupce šéfredaktora Aktuálně.cz Bronislav Pavlík. Na odchodu má být rovněž vedoucí kanceláře Kateřina Severová. S výjimkou šéfredaktora Pavla Tomáška a šéfeditora Martina Cápa tak odchází kompletní vedení Aktuálně.cz. Podle Vladimíra Piskáčka bude Economia odchod těchto redaktorů nahrazovat. Konkrétní jména ale zatím neuvedl, jsou v jednání.

Současné vedení serveru Aktuálně.cz

Economia od začátku nového roku sloučila doposud samostatné redakční týmy deníku Hospodářských novin, týdeníku Ekonom a zpravodajského portálu iHned.cz do jedné společné ekonomické redakce. Předpokládá se, že se do společného týmu začlení i Aktuálně.cz. V čele stojí tzv. e-collegium, což je tým složený z šéfredaktorů jednotlivých titulů, šéfredaktora sdíleného obsahu a ředitele redakcí.

Do sídla vydavatelství Economia.cz se předminulý víkend nastěhovalo 65 zaměstnanců Centrum Holdings, provozovatele mj. serveru Aktuálně.cz.

-mav-