Mafra koupila internetovou firmu Webdio

pátek, 31. ledna 2014, 10:47 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Mafra dál rozšiřuje své portfolio, získává onlinovou společnost Webdio.

Mediální skupina Mafra rozšířila své portfolio o českou internetovou společnost Webdio, která se specializuje na vytváření a provoz obsahových a komunitních webů. V listopadu loňského roku činila návštěvnost webů společnosti Webdio více než 1,1 milionu unikátních návštěvníků.

Akvizicí získá Mafra sedm komunitních webů se širokým zaměřením. Portál eMimino.cz se věnuje tématům těhotenství a rodiny, Labužník.cz nabízí recepty a vaření, Vitalion.cz se zabývá zdravím a léčbou nemocí. Arome.cz mapuje trendy na trhu parfémů a kosmetiky, o módu se zajímá MódníPeklo.cz.

„Naší dlouhodobou strategií je nabízet uživatelům vedle základního zpravodajství i cíleně zaměřené magazíny a weby pro volný čas,“ říká člen představenstva mediální skupiny Mafra Roman Latuske. „Díky těmto  portálům pokryjeme zejména cílovou skupinu mladých žen,“ dodal. Mafra podle jeho slov plánuje dál rozšiřovat obsah všech portálů.

Bývalý spolumajitel a projektový manažer společnosti Webdio Radomír Hejl bude pro Webdio a Mafra i nadále pracovat. „Získáváme pro nás zcela novou možnost využívat redakční základnu velkého mediálního domu. Některé naše weby přímo vybízejí k vzájemné podpoře,“ řekl. Příkladem může být synergie letákových portálů AkcniCeny.cz a iLetaky.cz nebo dnes již server módní bloggerky Ady, nazvaný MódníPeklo.cz, s ženským portálem OnaDnes.cz nebo s módním e-shopem Modissimo.cz.

-mav-