Podíl ve firmě Echo Media si rozdělí dva společníci

úterý, 21. ledna 2014, 09:57 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Hlavní podíl bude držet Dalibor Balšínek, menší podíl obchodní ředitelka Petra Feřtrová.

Podíl ve firmě Echo Media, která vzniká pro připravovaný projekt online deníku Echo24.cz a týdeníku Echo, si rozdělí dva společníci. Majoritní podíl bude držet Dalibor Balšínek, a to ve výši cca 95 %. Zbývající podíl připadne obchodní ředitelce Petře Feřtrové, která přejde z inzerce Lidových novin a bude obchodní ředitelkou nového projektu. MediaGuru.cz to řekl Dalibor Balšínek. „Do obchodního rejstříku by měla být zapsána v nejbližších dnech,“ dodal.

Investorem vznikajícího projektu je bývalý ředitel Patria Finance Jan Klenor, informovala v minulém týdnu ČTK. Nový deník by se měl na trhu objevit na začátku března, nejprve ve své denní online podobě, o měsíc později i jako týdeník. Projekt bude částečně placený, počítá se zpoplatněním některých textů na webu a také týdenního vydání. Kompletní balíček předplatného v podobě možnosti získat plný přístup na web a do týdeníku má být cenově velmi přijatelný a ceny nastaveny spíš symbolicky na úrovni cca 500 Kč ročně. Hlavní zdroj příjmu projektu Echo má spočívat v prodeji reklamního prostoru.

Jak už jsme dříve informovali, pro deník a týdeník Echo bude pracovat několik novinářů, kteří prošli redakcí Lidových novin. Jsou mezi nimi např. Ondřej Štindl, Kamila Klausová, Martin Weiss, Daniel Kaiser, Lenka Zlámalová nebo Jan Dražan.  

-mav-