Vanda Wolfová přechází z Ogilvy do Googlu

úterý, 14. ledna 2014, 10:02 Internet & Mobil, Lidé, Reklama MediaGuru

Po 22 letech opustila Vanda Wolfová skupinu Ogilvy a zamířila do Googlu. Bude řídit agenturní sektor.

Na pozici ředitelky pro agenturní sektor (Head of Agency) společnosti Google pro český a slovenský trh nastoupila Vanda Wolfová. V obchodním týmu Googlu v obou zemích se zaměří na tvorbu obchodní strategie a další rozvoj vztahů s agenturami, oznámila společnost v úterý.

Vanda Wolfová byla prvním českým zaměstnancem globální marketingové firmy Ogilvy, spoluzakládala místní pobočku a v roce 1994 se stala generální ředitelkou české pobočky Ogilvy Focus (PR a lobbying). Pomáhala řadě mezinárodních firem se vstupem na český trh a zároveň spoluvytvářela české značky.

V Ogilvy působila 22 let, posledních šest let pracovala na pozici regionální ředitelky Ogilvy One v Paříži, jako jediná žena v evropském vedení firmy. Tři roky byla i viceprezidentkou Asociace Public Relations agentur v ČR (APRA).

V roce 2000 byla vyhlášena Ženou roku a v roce 2013 ji Hospodářské noviny zařadily do výběru nejúspěšnějších českých žen působících v zahraničí. Režisérka Věra Chytilová o Vandě Wolfové natočila dokument do série Gen.

-mav-