Czech Regio TV zvyšuje s moravskými TV pokrytí

pátek, 28. února 2014, 07:35 TV MediaGuru

Od začátku dubna se v terestrice objeví tři moravské televize, které bude prodávat Czech Regio TV.

Mediálnímu multiregionálnímu zastupitelství Czech Regio TV se od dubna zvýší pokrytí na reklamním trhu. Zastupuje totiž tři moravské televize, které od 1. dubna přecházejí do terestrického vysílání. Jde o stanice TV Slovácko (vysílá především v okolí Uherského Hradiště, na Zlínsku a v části jižní Moravy), BT-V (brněnská televize, vysílající hlavně na Brněnsku a jižní Moravě) a R1 Morava (Olomoucko).

v současnosti Czech Regio TV zastupuje severomoravskou televizi TV Polar. Získáním tří moravských televizí tak pokryje celou moravskou část republiky. Do portfolia společnosti od začátku její existence patří vedle TV Polar i české regionální televize: jihočeská JTV, západočeská ZAK TV, východočeská V1 a pražská Metropol TV.

Od nového roku navíc k Czech Regio TV přibyla i satelitní platforma Regionální televize.cz, kterou Czech Regio zastupuje exkluzivně. „Celkové pokrytí regionálních televizí v Čechách a na Moravě je tedy 100%, z toho cca 85 % domácností, které mají přístup k terestrickému vysílání,“ uvádí jednatel Czech Regio TV Ondřej Novák.

Se zvýšením pokrytí očekává Czech Regio TV i navýšení sledovanosti televizí, pro něž na národním trhu zajišťuje reklamní příjmy. „V tuto chvíli čísla o sledovanosti nových stanic, které na Moravě získáváme, nemáme. Předpokládáme, že je začneme měřit až po té, co přejdou do terestrického vysílání. Na základě sledovanosti námi již zastupovaných regionálních televizí, pro které máme podrobná data, se ale domníváme, že by souhrnný podíl našich televizí na sledovanosti měl na konci roku 2014 představovat asi 0,5 – 0,75 % ve skupině 15+,“ říká Ondřej Novák, který pak reklamní kapacitu odhaduje na cca 300 GRPs měsíčně.

Czech Regio TV se chce také zaměřit na další rozvoj své sítě po produktové stránce. „Na trhu je mnoho překupníků reklamního času. Ale tímto směrem nechceme jít. Výkon sítě je samozřejmě důležitý, ale my pracujeme s regionalitou v TV také jako s produktem, který zatím na českém mediálním trhu chyběl, který chceme rozvíjet a kultivovat. A nezáleží na tom, o jakou platformu regionality v TV jde – satelitní terestrickou atd.,“ uvádí Novák.

Czech Regio TV začala na českém trhu působit loni v květnu. Zvýšení pokrytí zastupovaných stanic postupuje rychleji, než zamýšlela. Původně plánovala navýšit pokrytí v polovině roku 2014, dosáhne ho ale už v prvním čtvrtletí.

-mav-