Mainusch: Restrukturalizaci Nova dokončila loni

pondělí, 03. února 2014, 05:18 TV MediaGuru

Generální ředitel TV Nova Christoph Mainusch považuje restrukturalizaci za uzavřenou.

Generální ředitel skupiny Nova Christoph Mainusch, který je zároveň jedním ze dvou generálních ředitelů mateřské společnosti CME, považuje restrukturalizaci TV Nova za uzavřenou. „Proces restrukturalizace jsme ukončili vloni, když jsme se zaměřili na tu nejdůležitější oblast, televizní vysílání,” uvedl v pondělním rozhovoru pro deník MF Dnes.

Restrukturalizaci ohlásila v posledním loňském čtvrtletí CME, a to na všech trzích, na kterých společnost působí. Firmu mělo dokonce roku opustit zhruba tisíc zaměstnanců, převážně však v Rumunsku. Z TV Nova podle odhadu MediaGuru.cz odešlo cca 70 zaměstnanců.

Nova se podle slov Christopha Mainusche k dalším omezením nechystá, naopak plánuje u příležitosti 20. narozenin spustit novou doplňkovou internetovou službu Nova Plus. Podle Mainusche chce televize investovat do TV programu s cílem posílit programové schéma.

V rozhovoru pro MF Dnes rovněž krátce zmínil, že inzerenti letošní obchodní politiku skupiny Nova „přijali dobře” a že TV Nova je v závěrečné fázi jednání s ATO o vstupu do této profesní organizace. Z té ke konci roku 2012 vystoupila a podílela se na novém měření televizní sledovanosti. Od něho ale před koncem loňského roku odstoupila.

-mav-