Nejvyšší podíly v printu drží Ringier, Bauer a Astrosat

čtvrtek, 06. února 2014, 15:03 Tisk MediaGuru

Ringier Axel Springer, Bauer Media a Astrosat dosahují nejvyššího zásahu na tiskovém trhu.

Společnost Ringier Axel Springer CZ osloví se svými tituly celkem 3,7 mil. čtenářů, což představuje 16% podíl na tiskovém trhu, ukazují nové výsledky výzkumu Media projekt za druhé loňské pololetí.

Bauer Media je druhým nejsilnějším vydavatelem se čteností 2,7 mil. čtenářů (podíl 12 %). Do výsledku Bauer Media však zatím není započítána společnost Bauer Media Praha (dřívější Stratosféra). Její dosah na tiskovém trhu je podle Media projektu 278 tis. čtenářů (podíl 1,2 %).

Třetí nejvyšší podíl má Astrosat (10 %), jehož tituly osloví 2,2 mil. čtenářů. K  Astrosatu však zatím není započítán výsledek společnosti Sanoma Media, kterou Astrosat na konci loňského roku koupil. Podíl Sanomy představuje 5 %, když tituly vydavatelství osloví více než 1,2 mil. čtenářů.

V kumulativním součtu se tak Astrosat společně se Sanomou dostávají nad Bauer Media a Bauer Media Praha. Lze však předpokládat, že mezi čtenáři těchto titulů existují překryvy, proto na potvrzení jejich konečných podílů je potřeba počkat až na novou vlnu výsledků Media projektu.

Podíl vydavatelů na tiskovém trhu celkem, 2. pololetí 2013

Zdroj: Media projekt, SKMO, Unie vydavatelů, Median, STEM/MARK

-mav-