Železný od března mění program, chce jít na 5 %

pondělí, 10. února 2014, 07:15 TV MediaGuru

TV Barrandov mění od března programové schéma, má zvednout televizi především v prime-time.

Několik podstatných změn provede od začátku března ve svém programu TV Barrandov pod vedením Vladimíra Želeného. Změny mají pomoc televizi k lepším výsledkům sledovanosti a ke zvýšení podílu na 5 %. V letošním lednu se podíl sledovanosti TV Barrandov pohyboval na úrovni 4,6 %. Březen tak bude prvním měsícem po příchodu Železného, který je už podstatněji ovlivněn jeho rozhodnutími a naznačí šance televize v dalších měsících.

Úpravy se týkají především podvečerního a večerního vysílání. Z podvečera se stahuje dětské pásmo Animáček, které se přesouvá do ranních hodin. Nově bude vysíláno od cca 6:00. Podvečerní vysílání TV Barrandov dostane podobně jako na hlavních komerčních televizích jednodušší podobu s cílem přilákat diváky na hlavní večerní vysílání.

Kuchařský pořad Co bude dnes k večeři? se nově ve vysílání objeví pod názvem Kašpárku, vař!. Ve vysílání se objevuje každý všední den od pondělí do pátku od 18:15. Následuje hlavní zpravodajská relace, přejmenovaná na Naše zprávy. Její stopáž se oproti současné podobně rozšíří o zhruba 15 minut a zprávami budou nově provádět dva moderátoři. Zprávy vystřídá každý den od 19:15 seriálový cyklus Velkolepé století. Právě seriálem chce Barrandov konkurovat „velkým televizím“ a to v době, kdy většina z nich vysílá své zpravodajské relace. Velkolepé století má vytvořit alternativu pro diváky, kteří už v době po 19. hodině nechtějí sledovat zpravodajské pořady.

Hlavní večerní pořady odstartují po skončení Velkolepého století. Mezi podstatné změny v prime-timovém vysílání patří přesunutí premiérových dílů talk show Sejdeme se na Cibulce do pondělního vysílání (v sobotu se bude pořad reprízovat). Přestože se Železný kriticky staví k normalizačním seriálům, seriál Třicet případů majora Zemana zaujme úterní a čtvrteční večery a bude tak divákům servírován dvakrát týdně. Podle Železného je nasazení komunistického seriálu výhodné z ekonomických důvodů, o jeho dalším vytěžování ale údajně neuvažuje.

Nový management postupně prošel všechny formáty, které byly z velké části obměněny. Změny se také dotkly moderátorských postů, zrušeni byli hlasatelé.

Programové schéma TV Barrandov v březnu 2014

-mav-