Železný: Start zpráv se může měnit při 8% podílu

úterý, 18. února 2014, 11:29 TV MediaGuru

Hlavní zpravodajská relace TV Barrandov by se do budoucna mohla posunout k 19. hodině.

Zásadní změny zpravodajské relace, dosud pojmenované Hlavní zprávy, a přeskupení programového schématu má televizi Barrandov nastartovat od března k 5% podílu na sledovanosti. Změny programového schématu představila TV Barrandov na tiskové konferenci za účasti generálního ředitele Vladimíra Železného.

Hlavní zprávy se od března přejmenují na Naše zprávy a pořadem budou provázet tři moderátorské dvojice. Vzešly z konkurzu, ve kterém televize hledala především ve spřízněných firmách společnosti Empresa Media. „Zpravodajství je  rozhodujícím formátem. Rozhodli jsme se pro zásadní přeformátování zpráv a nové tváře. Opouštíme strnulejší koncepci, kdy moderátor sedí sám a dívá se upřeně do kamery. Pokusíme se zpravodajství uvolnit a rozhýbat,” představil změny Železný. Stopáž zpravodajské relace se rozšíří na 40 minut, její začátek bude stále v 18:30. Železný ale nevyloučil, že do budoucna se start zpravodajské relace může posunout. „Nevím, kdy se tak stane, ale do budoucna se možná čelně postavíme zpravodajství velkých televizí,“ naznačil Železný.

Na doplňující dotaz MediaGuru.cz, při jaké sledovanosti začne Barrandov o posunu zpráv uvažovat, uvedl, že takovou hranicí je zhruba 8% podíl. To je asi dvojnásobek oproti současnosti. „V takovém případě bychom uvažovali spíš o 19. hodině než pozdějším čase,“ zmínil Železný.

Generální ředitel TV Barrandov už v průběhu svého pořadu Volejte Železnému postupně představoval novou podobu programového schématu. Důležitou změnou oproti současnosti bude zařazení seriálu Velkolepé století od 19:15 každý den včetně víkendu. Do pondělního prime-time se přesouvá talk show Sejdeme se na Cibulce, v současnosti nejúspěšnější pořad TV Barrandov. Sobotní večery zůstanou vyhrazeny jeho reprízám.

Páteční večerní pořad Intim Night se představí se zkráceným názvem Intim a s novou moderátorkou Štěpánkou Decastelo. Ve vysílání se také objeví nový dámský pořad Babinec, uváděný čtveřicí moderátorek: Heidi Janků, Denisa Jeřábková, Olga Štípková a Eva Skalická. Novinkou bude středeční hollywoodský seriál Chicago Fire a pořad o pátrání a odhalených zločinech 112.

Z vysílání zmizí pořad Ostříháno a dočasně vztahový seriál Ona a On, na který TV Barrandov neprodloužila licenci. Podle generálního ředitele se ale pořad „určitě neruší“, do budoucna počítá s jeho dalším využitím.

Promo programových změn TV Barrandov


-mav-