Zeman proti Ordinaci zatím nepřekračuje 200 tisíc

pátek, 14. února 2014, 08:50 TV MediaGuru

Dvoutýdenní nasazení seriálu Třicet případů majora Zemana konkurenci neohrožuje.

Seriál Třicet případů majora Zemana, který TV Barrandov od začátku února staví dvakrát týdně do hlavního vysílacího času, není zatím pro konkurenci větším problémem. Úterní a čtvrteční večery, které obvykle opanuje seriál Ordinace v růžové zahradě (TV Nova), je tímto umístěním komunistického seriálu nedotčen. Sledovanost Ordinace neohrožuje ani repríza seriálu Vyprávěj, kterou v úterý a ve čtvrtek zařazuje do večerního vysílání ČT1.

Ani jeden z dosud odvysílaných čtyř dílů majora Zemana nezískal více než 200 tisíc diváků starších 15 let. Na druhou stranu je pravdou, že i tak je zatím stále nejsledovanějším pořadem dne, ve kterém se vysílá. Průměrný podíl seriálu na sledovanosti v této cílové skupině dosahuje 4 %, což odpovídá průměrnému měsíčnímu výsledku TV Barrandov. V hlavním vysílacím čase (19:00-23:00) se zatím úterní a čtvrteční výsledky od zařazení majora Zemana ale nedostávají přes 3,5 %.

Nový management TV Barrandov počítá s odvysíláním Zemana v letošní jarní sezóně. Přestože původně avizoval, že práva na jeho vysílání letos umoří, v sobotním pořadu Volejte Železnému generální ředitel Vladimír Železný naznačil, že TV Barrandov má práva ještě na jedno další odvysílání. Kdy jej bude chtít využít, zatím nedokázal říct. Nový management chce v březnu dojít k 5% podílu na sledovanosti.

Sledovanost seriálu Třicet případů MZ (tis.) od února 2014

Zdroj: ATO-Mediaresearch

-mav-