FT má největší počet platících čtenářů ve své historii

pátek, 07. března 2014, 07:38 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Vydavatel prestižního deníku Financial Times změnil strukturu svých výnosů.

Větší orientace na digitální služby a online obsah zcela proměnily strukturu výnosů skupiny Financial Times, která vydává stejnojmenný renomovaný deník. Počet platících čtenářů (za tištěné i elektronické vydání) se v roce 2013 meziročně zvýšil o 8 % a dosáhl počtu 652 tisíc. To je nejvyšší počet platících čtenářů v 125leté historii deníku.

Počet předplatitelů digitální verze FT dále výrazně roste: meziročně deníku přibylo 33 % nových předplatitelů (na celkových 415 tis.), což kompenzovalo téměř 20% pokles předplatitelů tištěného vydání (na 234 tis.). Počet předplatitelů digitálního obsahu tvoří dvě třetiny všech platících čtenářů. Poprvé v historii deníku překročily příjmy z digitálního obsahu příjmy z prodeje tištěného obsahu.

Výnosy z prodeje obsahu (tištěného i digitálního) tvoří 63 % celkových výnosů skupiny, zatímco před pěti lety netvořily ani polovinu výnosů. Citelně se ale snížily výnosy z prodeje inzerce (za pět let -52 %). Skupina Financial Times skončila celkově loni v zisku 55 mil. liber, což byl o 17 % lepší výsledek než v roce 2012.

Proměna struktury výnosů skupiny Financial Times, 2008 a 2013

Zdroj: Financial Times Group

-mav-