Řízení TV Barrandov přebírá Marcela Hrdá

sobota, 15. března 2014, 12:13 Lidé, TV MediaGuru

Sobotní Železného pořad Volejte Železnému byl předtočený, Železný je v zahraničí.

Stávající místopředsedkyně představenstva TV Barrandov Marcela Hrdá už podle informací MediaGuru.cz převzala řízení barrandovské televize. Dosavadní generální ředitel Vladimír Železný ve funkci v polovině tohoto týdne skončil, informoval server Digizone.cz.

Pravidelný sobotní pořad Volejte Železnému, ve kterém Železný v přímém přenosu odpovídá na dotazy diváků, se v sobotu 15. března odvysílal ze záznamu. Železný uvedl, že je na soukromé návštěvě v zahraničí. V jednom ze svých dřívějších pořadů Železný avizoval, že v březnu se jedno vydání odvysílá ze záznamu.

TV Barrandov se zatím k odchodu Železného nevyjádřila, resp. ho nepotvrdila. „Vzhledem k tomu, že Televize Barrandov nevydává tiskovou zprávu, k žádným událostem v Televizi Barrandov v tuto chvíli nedochází,“ uvedla mluvčí televize Petra Hrušová. Podle informací Mladé fronty Dnes se Železný s majitelem Jaromírem Soukupem domluvil na tom, že odchod z pozice generálního ředitele oznámí v příštím týdnu.

Marcela Hrdá přišla do skupiny Médea Group, která je spřízněná s TV Barrandov, v létě roku 2012. Stala se výkonnou ředitelkou Médey a je zastoupena i v nejvyšších orgánech nejvýznamnějších firem  Médea Group. Je místopředsedkyní představenstva Barrandov Televizní studio (provozovatel TV Barrandov) a společnosti Médea, zasedá také v představenstvu Empresa Media (Týden, Instinkt, Sedmička aj.). Dříve zastávala post generální ředitelky České pošty a viceprezidentky Českých aerolinií.

Jde o čtvrtou změnu na pozici generálního ředitele TV Barrandov od podzimu 2012, kdy televizi převzal Jaromír Soukup. Televizi nejprve vedl Robert Kvapil (od října 2012 do února 2013), poté ho krátce vystřídal Roman Bradáč. Po čtyřech měsících se řízení ujal majitel Soukup. Řízení předal na podzim roku 2013 Vladimíru Železnému. Železný byl ze své funkce odvolán ve středu 12. března 2014.

-mav-