Bauer ukončuje tituly Spy a Svět objevů

pondělí, 14. dubna 2014, 10:07 Tisk MediaGuru

Vydavatelství Bauer Media se rozhodlo ukončit vydávání dvou svých magazínů Spy a Svět objevů.

Vydavatelství Bauer Media už nebude vydávat dva své časopisy: společensko-bulvární Spy a populárně naučný Svět objevů, informovala generální ředitelka vydavatelství Alena Černá. Důvodem jsou nepříznivé ekonomické výsledky, dodala.

Spy přešel do portfolia Bauer Media akvizicí vydavatelství Stratosféra. Spy končí na českém trhu po 16 letech. Prodané náklady časopisu nebyly auditovány ABC ČR, podle posledních údajů vydavatele z roku 2012 se prodaný náklad pohyboval na úrovni 24 tis. kusů. Spy v prodeji nedosahuje takových výsledků jako jiné společensko-bulvární týdeníky Bauer Media, tj. zejména Rytmus života a Pestrý svět.

Z trhu zmizí také magazín Svět objevů, který společnost Bauer Media uváděla na trh před necelými dvěma lety. Titul ze segmentu populárně naučných titulů mířil především na cílovou skupinu mužských čtenářů. Průměrný prodej časopisu v letošním únoru přesáhl 21 tisíc výtisků.

Oba tituly nebudou v nejbližší době nahrazeny novými časopisy, Bauer ale připravuje nový projekt na druhou polovinu letošního roku.

-mav-