ČT: Policie hledá podnikatele Františka Savova

neděle, 06. dubna 2014, 21:11 Tisk MediaGuru

Policie hledá podnikatele Františka Savova. Ten tvrdí, že není obviněn ani stíhán.

Policie vyhlásila pátrání po podnikateli Františku Savovovi v případu daňových úniků ve výši přes 700 milionů korun, vyhýbá se podle ní trestnímu řízení. Uvedla to Česká televize (ČT). Savovovo jméno se již objevilo v databázi hledaných na policejním webu. V kauze mělo být obviněno celkem deset lidí, o koho se jedná, ale zatím není jasné.

„Nejsem z ničeho obviněn ani stíhán," zareagoval v neděli večer František Savov v tiskové zprávě, kde se sám pátrání po jeho osobě podivil. „Mám dost důvodů domýšlet se, proč se informace objevila právě v nedělních večerních zprávách ČT. Česky se tomu říká mediální vydírání,“ dodal Savov. Podle svých slov se s výjimkou služebních cest zdržuje v Praze. „Všechny policejní zásilky řádně přebírám, ale nechápu, proč jsou záměrně doručovány až po nařízeném jednání. Podle mého názoru tedy policie neměla žádný důvod vyhlašovat teatrální pátrání. Státní zastupitelství ostatně aktuálně mým právním zástupcům potvrdilo, že žádný zatykač vydán nebyl,“ uzavřel Savov.

Loni v září prováděli detektivové v rámci tohoto případu domovní prohlídky a zasahovali i v Praze 5 - Košířích, kde sídlí mimo jiné tiskárna Europrint.

„V souvislosti s vyšetřováním případu vylákání nadměrných odpočtů DPH naši kriminalisté vyhlásili pátrání po jedné osobě z důvodu, že se vyhýbá úkonům trestního řízení," řekl ČT mluvčí Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality Jaroslav Ibehej.

Již dříve mluvčí útvaru médiím oznámil, že skupina obviněných působila v rámci několika obchodních společností a celková škoda způsobená státu může být až čtyři miliardy korun.

Foto: Repro ČT24

-čtk-, -mav-