Druhý kanál Šlágr TV spustil testovací vysílání

středa, 16. dubna 2014, 13:00 TV MediaGuru

Nový hudební kanál Šlágr TV bude zaměřený na country, zahájí nejpozději v květnu.

Nový televizní kanál Šlágr 2 s oficiálním názvem Country no. 1 zahájil od pondělí 14. dubna testování ve vysílací síti 4 provozované společností Digital Broadcasting podnikatele Radima Pařízka. Oficiální celoplošné vysílání začne nejpozději počátkem května. Country no.1 se chce zaměřit na mladší cílovou skupinu diváků, než na kterou míří stávající program Šlágr TV. Základní cílovou skupinou mají být diváci ve věku 35-55 let.

Spuštění hudebního kanálu „Country no.1“ potvrzuje, že Česká republika je jednou ze zemí s největším počtem hudebních televizí a největším počtem hudebních formátů.

Do vysílací sítě 4 vstupují čtyři stávající regionální televize, a to Regionální televize Morava, která bude dostupná na území Olomouckého kraje; Brněnská televize dostupná na území Jihomoravského kraje a Televize Slovácko dostupná na území Zlínského kraje a Slovácka. Čtvrtou regionální televizí je Tip TV, televize, která bude kromě lifestylových pořadů v budoucnosti na území Prahy a okolí vysílat i regionální televizní zpravodajství.

Výstavba vysílací sítě multiplexu 4 byla dokončena koncem roku 2013, kdy dosáhla pokrytí 95,5 % obyvatel.

Šlágr TV je projekt vydavatelství firmy Česká Muzika, která televizi poskytuje svůj obsah. Televize Šlágr zahájila v pilotním celoplošném vysílání loni na podzim, od dubna 2013 přešla na plný ostrý provoz. Majitelem televize je Karel Peterka. Průměrný podíl na sledovanosti dosahovala v letošním březnu v širší skupině diváků starších 15 let 1,3 %, u diváků nad 55 let je vyšší a pohybuje se na 2,3 %.

-mav-