Majitel Primy dovršuje integraci rádiové skupiny

úterý, 29. dubna 2014, 10:20 Rádio MediaGuru

Společnost GES finalizuje integraci zakoupených rádií Kiss, Beat, Radio 1, Signál a Country radio.

Spoluvlastník televizní skupiny Prima, společnost GES, je v závěrečné části transformace získaných rádiových společností do skupiny Radio United Group. Ta je zastřešující společností pro všechny rádiové aktivity skupiny GES.

Aktuálně byla oznámena fúze společnosti Radio United Broadcasting se společnostmi Agentura TRS, InFin a Radio Investments, které provozují vysílání stanic rodiny Kiss rádií, Rádia Beat, Radia 1, Country rádia a rádia Signál. Tím dojde k zániku zmíněných provozujících společností, když Radio United Broadcasting se stane společností nástupnickou.

Nově zformovaná rádiová skupina tak bude na vrcholu zastřešena společností Radio United Group, pod kterou budou provozní společnost Radio United Broadcasting a servisní Radio United Services. Za dobu jednoho roku tak byla pod uvedené společnosti transformována téměř třicítka rádiových společností.

Před akvizicí rádií Kiss, Beat, Country, Jizera (dnes Signál), Radio 1 a Spin provozovala společnost GES síť rádií Hey!. Ta však byla na konci loňského roku přeměněna v rádia Country a Signál.

Společnost Radio United Group je stoprocentně vlastněna společností GES Media Asset.

Díky akvizici uvedených rádií zvýšila skupina GES dosah na rádiovém trhu o necelých 900 tisíc posluchačů na cca 1 milion, čímž se řadí do pětice nejsilnějších rádiových skupin na českém trhu, a to vedle Lagardere Active, Media Bohemia, stanic Českého rozhlasu a společnosti Londa (provozovatel nejposlouchanějšího českého rádia Impuls).

-mav-