New Vision Media hrozí vyhlášení konkursu

úterý, 15. dubna 2014, 10:53 Outdoor MediaGuru

Městský soud zahájil na konci minulého týdne insolvenční řízení se společností New Vision Media.

Městský soud v Praze zahájil ve čtvrtek 10. dubna insolvenční řízení se společností New Vision Media. Ta podniká na českém trhu s outdoorovou a indoorovou reklamou.

Společnost se dostala do platebních problémů, návrh na insolvenční řízení podali bývalí zaměstnanci společnosti, kterým firma dluží výplaty. Celkem jde přibližně o 55 tis. Kč.

Firma má ale další věřitele, jejichž pohledávky jsou dlouhodobě po lhůtě splatnosti. Mediální agentuře Médea dluží více než 240 tis. Kč, společnosti Aberdeen Prag Core téměř 800 tis. Kč za pronájem prostor pro umístění ploch a Klubu českých turistů za projekt Pohádkové Česko přes 2 mil. Kč.

Prodlení úhrady závazků je ve všech případech delší než tři měsíce po lhůtě splatnosti, většinou jde o rok staré dluhy. Městskému soudu v Praze už proto na začátku letošního dubna dorazil návrh věřitelů na rozhodnutí o úpadku a na vyhlášení konkursu společnosti New Vision Media.

Většinovým majitelem firmy (90 %) je podnikatel Patrik Vlášek. Finanční výsledky společnosti nejsou za poslední roky k dispozici.

-mav-