Český rozhlas spustil online obchod Radiotéka.cz

čtvrtek, 15. května 2014, 10:45 Internet & Mobil, Rádio MediaGuru

Na veletrhu Svět knihy oznámil Český rozhlas zahájení nového e-shopu Radiotéka.cz.

Od čtvrtečních 12:00 nabízí Český rozhlas nový internetový obchod Radioteka.cz. Jeho zahájení oznámil generální ředitel ČRo Peter Duhan na veletrhu Svět knihy. E-shop nabídne online audioknihy, rozhlasové hry, krimi, hudbu nebo pohádky.

Jde o placenou službu, do neděle 18. května je ale možné stáhnout vybrané tituly zdarma. Po neděli budou zdarma k poslechu jen ukázky jednotlivých titulů. Už jednou zakoupené album je možné stáhnout znovu. Tituly je možné zakupovat na pevných nosičích (CD, DVD, knihy, notové záznamy), audio je pak možné stahovat do počítačů, tabletů a mobilů. Aplikace pro chytré telefony se připravují, mohly by být k dispozici v druhé polovině roku.

E-shop Radioservisu, který v současnosti obsahuje nabídku z produkce Českého rozhlasu, se začne postupně přesouvat na nový e-shop Radioteka.cz a jeho činnost tak bude utlumována.

Nápad přijít s internetovým e-shopem vznikl v ČRo už v roce 2004, spuštění tak přichází po deseti letech příprav. Nabídka celkově obsahuje 1 250 minut populární hudby, 15 200 minut klasické hudby, 18 866 minut audioknih a 9 050 minut pohádek a pořadů pro děti. Nabídka se bude dále rozšiřovat a doplňovat.

„Bez archivu ČRo bychom Radiotéku.cz spustit nemohli. Český rozhlas má po BBC druhý nejrozsáhlejší archiv. Kdybychom teď začali s jeho poslechem, skončili bychom za 130 let,“ řekl při představení Peter Duhan.

-mav-