Digitální média Ecopressu povede Ivan Hamšík

pondělí, 26. května 2014, 12:00 Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Vladimír Mužík si na Slovensko přivádí Ivana Hamšíka, mj. bývalého šéfredaktora Reflexu.

Do nově vytvořené pozice ředitele digitálních médií vydavatelské společnosti Ecopress nastupuje s účinností od pondělí 26. května Ivan Hamšík. Ivana Hamšíka si na Slovensko přivádí nový generální ředitel Vladimír Mužík. Oba se znají ze společného působení z mediálního domu Ringier Axel Springer CZ. Společnost Ecopress to oznámila v pondělí dopoledne.

„Úkolem nového ředitele je soustředit se především na obsah www.hnonline.sk a dalších webů společnosti," řekl generální ředitel Vladimír Mužík.

Ivan Hamšík pracoval do loňského léta v Ringier Axel Springer CZ, naposledy jako šéf nových projektů. Stal se jím poté, co byl v pozici šéfredaktora společenského týdeníku Reflex vystřídán Pavlem Šafrem. Hamšík přišel do Ringieru v roce 2007 z postu zástupce šéfredaktora deníku MF Dnes. Od roku 2008 zastával funkci šéfredaktora zpravodajsko-zábavného portálu Blesk.cz a posléze všech online titulů vydavatelství včetně online verze Reflexu. Na podzim 2010 byl zároveň pověřen vedením oddělení Online/Digital Media. V rámci ní byl zodpovědný za strategický a technologický rozvoj internetových aktivit společnosti. Od května 2011 vedl týdeník Reflex.

Vladimír Mužík byl do čela Ecopressu jmenován na začátku letošního dubna, když přišel po krátkém angažmá ve slovenské TV Joj. Ecopress patří od loňského dubna do mediálních aktivit společnosti Agrofert Andreje Babiše.

-mav-