Echo spouští feed byznys zpráv, zárodek nového webu

úterý, 13. května 2014, 15:11 Internet & Mobil MediaGuru

Připravují ho lidé z Patria Online. Jako samostatný web bude připraven po prázdninách.

Server Echo24.cz společnosti Echo Media zprovoznil feed ekonomických zpráv pod názvem RoklenFeed (zkratka jmen vlastníků Rudolf Ovčáří, Jan Klenor). Ten je základem ekonomického webu, jehož uvedení společnost avizovala po spuštění vlajkového serveru Echo24.cz. Roklen má zatím podobu feedu, graficky je už ale zřejmé, že je propojen s webem Echo24.cz. Od příštího týdne by se pak jeho informace měly postupně začít objevovat na stránkách Echo24.cz.

Projekt ekonomického webu je zatím v přípravné fázi, jeho definitivní podoba by měla být dokončena po prázdninách. Bude tak fungovat jako samostatný portál, který se zařadí do připravované rodiny webů společnosti Echo Media. „Během čtyř měsíců práce na webu dokončíme. Potenciál lidí, kteří web připravují, chceme ale využít už teď, proto jsme stránky aktivovali,” uvedl majitel Echo Media Dalibor Balšínek.

Ekonomický server Roklen24.cz připravují redaktoři investičního serveru Patria Online. Celkem jde o pět lidí včetně Radima Krejčího, který je ředitelem projektu. Mezi redaktory jsou šéfredaktor Josef Němeček, zástupkyně šéfredaktora Barbora Malá, analytička trhů Lenka Švejdová a hlavní ekonom Lukáš Kovanda.

Echo Media má v plánu uvést do konce roku ještě další servery. Na začátku června přijde s tabletovým týdeníkem Echo, který doplní online portál. Ten byl spuštěn v polovině března. Podle údajů Google Analytics, které provozovatel zveřejnil, dosáhla dubnová návštěvnost serveru 230 tis. unikátních uživatelů.

-mav-