Economia se dohodla s Drtinovou a Veselovským

úterý, 06. května 2014, 13:30 Internet & Mobil, Lidé, Tisk MediaGuru

Economia podepsala smlouvu o výrobě videoobsahu s Danielou Drtinovou a Martinem Veselovským.

Vydavatelství Economia podepsalo v úterý 6. května tříletou smlouvu o výrobě videoobsahu se společností Diskurz TV, jejímiž hlavními tvářemi je moderátorská dvojice Daniela Drtinová a Martin Veselovský.

„Původní zpravodajsko-publicistický videoobsah, který by byl určený primárně pro web, u nás zatím v téhle podobě nikdo nevyráběl. Ze světa přitom víme, že podobné projekty mohou být velmi úspěšné. Navázali jsme spolupráci se zkušenými profesionály a věřím, že společně máme velkou šanci uspět,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel vydavatelství Economia Kamil Čermák.

Videa budou vznikat jednak v newsroomu Economie, ale také na konkrétních místech důležitých událostí. Půjde zejména o rozhovory s hosty, duely a debaty. Autorské týmy obou stran budou průběžně konzultovat a koordinovat své ediční plány.

„Novináři Economie budou zváni do videoprogramu jako experti na konkrétní problematiku, jako komentátoři aktuálního dění a podobně. Videoobsah bude vycházet i z původních informací, které budou publikovat tituly vydavatelství Economia,“ nastínil Jan Rozkošný, který je jednatelem společnosti Diskurz TV.

Koncept videoobsahu je založen na pravidelném denním vysílání. Obsah bude zaměřen jak na aktuální politické a ekonomické události, tak na významná společenská témata. Videa budou publikována zpravidla ihned nebo krátce po natočení na webech společnosti Economia. Nabídka videoobsahu tak bude směřovat k téměř čtyřem milionům čtenářů online produktů vydavatelství.

-kch-