Z TV Nova odchází kreativní ředitel Michal Pacina

pondělí, 19. května 2014, 14:48 Lidé, TV MediaGuru

Ze skupiny Nova odchází Michal Pacina, který stál za jejím grafickým profilem v posledních osmi letech.

Televizní skupinu Nova opouští podle informací MediaGuru.cz její kreativní ředitel Michal Pacina. Z Novy se rozhodl odejít na vlastní žádost. V nejsledovanější komerční televizi končí po osmi letech.

„Děkujeme Michalu Pacinovi za velký kus práce, který odvedl pro skupinu Nova. Respektujeme jeho rozhodnutí věnovat se novým projektům a přejeme mu do budoucna hodně štěstí. Brzy oznámíme nástupce, který bude řídit kreativní oddělení," uvedla tisková mluvčí skupiny Nova Anna Suchá.

Michal Pacina stál za grafickou podobou stanic televizní skupiny Nova. Naposledy se podílel např. na novém grafickém designu Televizních novin nebo loni v létě na nové podobě kanálu Nova Cinema.

Pacina přišel do Novy v roce 2006 z reklamní branže. Do té vstoupil na začátku 90. let, kdy byl tři roky kreativním ředitelem reklamní agentury DDB. Poté se stal kreativním ředitelem sesterské agentury Mark BBDO, kde strávil téměř pět let (obě patří do komunikační skupiny Omnicom). Z reklamní agentury zamířil na několik let do produkční společnosti Milk & Honey Films. Je považován za jednu z nejvýznamnějších postav české reklamní scény 90. let.

Jde tak o další personální změnu v grafickém a marketingovém týmu skupiny Nova. Jak jsme už informovali v polovině dubna, z Novy odcházejí i Viktor Jansík, šéf produkce, Patrik Kettner, vedoucí self promotion a Pavel Brázda, hlavní copywriter. Z pozice marketingového ředitele odešel také Ondřej Křivka.

-mav-